NANA FATA ORLOVIĆ NAKON OBAVLJENOG HADŽA: DANAS SAM SE PONOVO RODILA, OVO SAM ČEKALA 25 GODINA

Visits: 576 Today: 1

Prvi avion sa bosanskohercegovačkim hadžijama, koje su u organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini putovali u Mekku i Medinu, sletio je na Međunarodni aerodrom u Sarajevu jucer u poslijepodnevnim satima.

Po riječima IzetA-ef. Čamdžića, jednog od šerijatskih vodiča, put je protekao bez problema i zdravstveno stanje svih hadžija je dobro.

U prvoj grupi je doputovalo 285 hadžija. Svi su radosni što su imali priliku obaviti hadž, boraviti na časnim mjestima. Radosno su se susreli s domovinom, jer, ma gdje god da smo, u Bosni i Hercegovini je najljepše. Sve naše hadžije su obavile hadž i uspješno smo sve realizirali, bez većih problema. Možemo reći da smo zadovoljni – kazao je on.
Hadžije koji su doputovali iz Saudijske Arabije dočekao je veliki broj članova porodica, rodbine i prijatelja.

Među ovogodišnjim hadžijama bila je i nana Fata Orlović iz Konjević Polja.

Ovo sam čekala 25 godina i danas sam dočekala, da obavim, da se vratim i da vas sve vidim. Allah me je obradovao. Nije mi bilo teško, jer, kad se od srca radi sve je kako treba – izjavila je ona medijima.
U narednim danima se očekuje povratak i ostalih bosanskohercegovačkih hadžija. Dnevno je planiran dolazak po dva aviona, a proces povratka bi trebao biti završen tokom vikenda, javlja MINA.