Na bolji svijet preselila Samira Mešanović Šehić, pripadnica 205. brdske brigade

Visits: 849 Today: 3

Uposlenike JZU Dom zdravlja Kalesija, kao i sve građane Kalesije, koji su poznavali Samiru Mešanović Šehić, pogodila je vijest o njenoj smrti.

U jutarnjim satima, 17. januara 2024. godine, Samira je preselila na bolji svijet. Samira je radila kao medicinska sestra u službi stomatologije Doma Zdravlja Kalesija.

Važno je spomenuti da je ova hrabra žena dala veliki doprinos kao medicinski radnik tokom agresije na Kalesiju, pomagala ranjenicima i borcima. Bila je pripadnik 205. brdske brigade, čiji pripadnik je bio i njen brat.

Hrabrost, želja i ljubav prema domovini isijavali su iz ove plemenite žene, koja se pokazala kao veliki humanista, saborac i rame uz rame sa ostalim borcima branila domovinu.

“Kao ratnom izvjestaču nikada mi neće biti jasno zašto hrabra ratnica Samira Mešanovic nije dobila Zlatni ljiljan, a svojom hrabrošću je ispunila sve kriterijume za najveće ratno priznanje. Poslušajte ovu hrabru djevojku.”, poruka je kojom se od Samire oprostio ratni novinar Abdulah Suljkanović, a koji je podijelio i video koji je dokaz o njenoj borbenosti i snalažljivosti prenosi senzor.ba