MLADI BRAČNI PAR SE IZNENADIO KAD JE SAZNAO KO IM JE PODMETNUO SIHR ZBOG ZAVIDNOSTI

Visits: 643 Today: 1

Imao sam nedavno neobičan slučaj, učeći rukju (liječenje Kur’anom od džina i sihira -crne magije) jednom bračnom paru. Vjernici su, zrelih godina, mašallah, i dobrostojeći, dakle imućni.
Naglo su se oboje razboljeli, pa su se različite bolesti vukli godinama: jedna tamam prestane – druga se javi! Nakon nekoliko rukji, padne u bandak jedno od njih dvoje pa se javi džin, izvršioc sihra! Pitao sam ga, (jer se radilo o simptomima sihra) gdje se nalazi sihr, a on je rukom pokazao u ćošak moderno-namještenog stana, gdje se nalazila velika posuda sa cvijećem. To je ona vrsta kućnog cvijeća u velikim glinenim saksijama koje raste do plafona i koje bude pola života u kući ili u stanu.
Nejse, džin je “propjev’o” i ispostavilo se, da su najbolji prijatelji, tj., žena najboljeg prijatelja je donijela napravljen sihr u maloj flašici, u kojoj se nalazila mrtvačka voda (voda kojom se gasule-kupaju umrli) i krv, pa je to sve sasula u zemlju ovog cvijeta dok je domaćica pravila kahvu u drugoj sobi.
Subhanallah! Iz zavidnosti (Allah dželešanuhu kaže u suri Beqari: “Haseden min ‘indi enfusihim – iz zavidnosti iz njihovih grudi” – Ovo je ujedno odgovor na hiljade pitanja, zašto neko pravi sihr!?)
Helem, cvijeće je uništeno, a pakosna prijateljica je priznala svoju podlost; njena kazna je Džehennem, ako Allah dželešanuhu ne presudi drugačije. Prijateljstvo, građeno desetak godina, je puklo, a opsihreni su se još više zbližili i sebi i Allahu dželešanuhu, čak su iza opisanog događaja obavili i hadždž.Allah Svevišnji u suri Tawbi preporučuje ko su nam najbolji prijatelji:

وَالْمُؤْمِنُونَ وَالْمُؤْمِنَاتُ بَعْضُهُمْ أَوْلِيَاءُ بَعْضٍ يَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَيُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَيُطِيعُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ أُولَٰئِكَ سَيَرْحَمُهُمُ اللَّهُ إِنَّ اللَّهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ A vjernici i vjernice su prijatelji jedni drugima: traže da se čine dobra djela, a od nevaljalih odvraćaju, i molitvu obavljaju i zekat daju, i Allahu i Poslaniku Njegovu se pokoravaju. To su oni kojima će se Allah, sigurno, smilovati. – Allah je doista silan i mudar.Ovo neka bude pouka onima koji za prisne prijatelje uzimaju one koji se Allaha swt ne boje i ne stide; takvi su spremni uništiti živote dragih prijatelja, a sutra će nam biti i otvoreni neprijatelji, na danu Sudnjemu!

الْأَخِلَّاءُ يَوْمَئِذٍ بَعْضُهُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ إِلَّا الْمُتَّقِينَ

Tog Dana će oni koji su jedni drugima bili prijatelji postati neprijatelji, samo to neće biti oni koji su se Allaha bojali i grijeha klonili!
(Kur’an, Zukhruf, 67)

Hafiz Fuad Abdullah Seferagić  Portal Svjetlo Dunjaluka