Merjem je obavila umru za svoju komšinicu, koja joj se po povratku zahvalila kako samo bosanska majka Umije

Visits: 632 Today: 2

Merjem Nuhić, poznatija je kao Tersbosanka, U svijetu je influensa već nekoliko godina, ali javnosti je više poznata po svom radu na kozmetičkom polju.

U Kiseljaku je osnovala i uspješno vodi kozmetički salon, jedan od najopremljenijih i sigurno najpoznatijih u državi. Merjem, zajedno sa svojom prijateljicom Adnom redovno na društvenim mrežama dijeli isječke iz svog poslovnog, a nerijetko i iz privatnog života. Tako ih često možemo vidjeti zajedno kako rade u salonu ili na terenu u državi ili inostranstvu. Ovaj put su zajedno bile u Saudijskoj Arabiji s ciljem obavljanja obreda umre, piše Senzor.ba.

Merjem je svoju prijateljicu iznenadila poklonivši joj odlazak na umru, a sama je bila i prije nekoliko mjeseci. Pored Adne, sa Merjem je išao i njen suprug i brat i odlučili su obaviti po dvije umre. Tersbosanka je danas otkrila da je svoju drugu umru obavila za prvu komšinicu, majku Zinetu.

Merjem Nuhić/Tersbosanka, Instagram

Kako sama kaže, majka Zineta je prava bosanska majka, skromna, učena i darežljiva. Svakodnevno bi dolazila Merjem na vrata i donosila po neku sitnicu.

Kad je obradovala umrom, po povratku u svoj Kiseljak, majka Zineta joj je pripremila pitu od kuhanog krompira i kupila čokoladnu tortu u znak zahvalnosti što je, pored cijele svoje porodice i bližih ljudi, odabrala baš nju i za nju obavila.

Merjem Nuhić/Tersbosanka, Instagram