MAJCI JOŠ NE SMIJU REĆI DA JOJ VIŠE NEMA ADISA I HARISA, TREĆI SIN EMIR OKRIVLJUJE LJEKARE

Visits: 462 Today: 4

Majka Emira također zaražena i hospitalizirana u bolnici, za smrt sinova i ne zna

U Bugojnu je dan žalosti zbog smrti tri člana porodice Duraković, oca i dva sina koji su za svega 10 dana preminuli zbog posljedica izazvanih zarazom korona virusom. Slučaj je zaprepastio bh. javnost, naručito nakon informacija da su preminuli Adis i Haris bili vrhunski sportaši, bez bilo kakvih oboljenja. Dio javnosti u Bugojnu, ali i treći brat Durakovića za cijeli slučaj krivi sistem i način na koji su preminuli liječeni. Nadležni poručuju da su učinili sve što je u njihovoj moći, izvještava televizija N1.

Hajrudin, Adis i Haris Duraković. Otac i dva sina. Pandemija korona virusa ispisala je jednu od najtežih stranica svoje historije. Majka Emira također zaražena i hospitalizirana u bolnici, za smrt sinova i ne zna. Ne želeći biti loš glasnik, amidža i brat preminulih kažu da se nalazi u apsolutnoj izolaciji.

“Boli jutros kad sam nazvao nevjestu da je pitam šta bi mogla jesti šta može (jesti)…kad reče čudno mi što me ne zovete ni ti ni djeca, pa rekoh, dogovorili se tako u porodici da te ne opterećujemo, a i preporuka je doktora. Šta reći majki, ne zna ni za jednog sina, ne zna ni za drugog. Za supruga smo joj rekli”, priča Kemal Duraković, amidža i brat preminulih.

Emira ima još troje djece, dvoje u dijaspori. Emir se u Salzburg vratio nakon što je u mezar spustio oca i brata Adisa. Harisa je, kaže u pisanoj izjavi za N1, na nogama ispratio u bolnicu i ni slutio nije da će mu korona virus odnijeti i drugog brata.

“Ja vjerujem da je sve bila greška zdrastva i liječenja. Babo je imao slabo srce, znali smo da se neće lahko izvući, ali braća, braća su se morala izvući uz dobru ispravnu terapiju i stručnost doktora, pogotovo Hari koji je otišao na nogama u Travnik kao da mu ništa nije bilo”, kaže Emir Duraković.

Zbog svega najavljuje angažman advokata i utvrđivanje odgovornosti nadležnih za koje njegov amidža Kemal ima samo riječi hvale.

“Što se tiče ljudi i osoblja u Bugojanskoj bolnici, ja ih mogu samo nazvati herojima, a sad s čime se oni bore unutra ja zaista ne znam”, Kemal Duraković.

Tragedija je duboko potresla cijeli kraj pa je odlukom lokalne samouprave danas dan žalosti.