Kupio stambeno naselje od 24 stana, pa ga poklonio samohranim majkama koje nemaju dom

Visits: 580 Today: 1

Rick Steves poznat je po svojim knjigama i videima širom svijeta. On je američki putopisac, pisac, aktivist i televizijska ličnost, a poznat je i po dobrim djelima koja čini.

Jedno od njegovih “najboljih” dobrih djela jest kada je odlučio kupiti apartmansko naselje kako bi ga dao majkama koje imaju djecu, ali su beskućnice. Ovaj kompleks kupio je kada se činilo da ga je vrijeme potpuno pregazilo. Preuredio ju je u prekrasnu lokaciju i odlučio je dati majkama koje se liječe od ovisnosti ili onima koje nemaju svoj dom, piše Jutarnji list.

“Upravo sam YWCA-i dao stambeni kompleks vrijedan 4 milijuna dolara za beskućnice i djecu”, rekao je Rick Steves tada i dodao kako je riječ o stambenom kompleksu od 24 stambene jedinice.

Inače, Young Women‘s Christian Association (YWCA) je neprofitna organizacija s fokusom na osnaživanje, vodstvo i prava žena, mladih žena i djevojaka u više od 100 zemalja.

“Zamislite radost spoznaje da mogu osigurati jednostavan dvosobni stan za mamu i njezinu djecu dok se ona borila da svoj život vrati na pravi put… puta 24. Zamislite radost pružanja ljudima koji posvećuju svoje živote kako bi pomogli ovim ljudima kojima je potrebna ustanova da bolje obavljaju svoj posao. Za mene ovo nije bilo osobito plemenito ili suosjećajno… to je samo promišljeno korištenje mog kapitala”, ispričao je Rick Steves.

N1