EMOTIVNA ISPOVIJEST JEDNOG MUŽA KOJI JE MISLIO DA JE IZGUBIO SVE U ŽIVOTU. PROČITAJTE

Visits: 626 Today: 1

Moja žena je bila u sedmom mjesecu trudnoće kada se saplela i pala niz stepenice. Pred mojim očima gledao sam kako gubim sve što imam u životu, a bio sam nemoćan. Ostala je bez svijesti, pokušavao sam da je osvijestim, ali mi nije uspijevalo.Uprtio sam je, odnijo u auto… put do bolnice je trajao vječnost, koliko god sam brzo vozio izgledalo je kao da se nemičem. Kada sam konačno stigao do bolnice, doktori su je preuzeli i nakon par pretraga ustanovili da je doživjela blaži potres mozga i da joj život nije ugrožen, a na sreću i bebi je preživjela.Nemate pojma koja sreća je to bila za mene, u jednom trenutku sam mislio da gubim sve, a onda saznate da je sve OK. Moja supruga je žena od čelika!

gricko-recepti.info

Pročitajte još: TREBAT ĆE VAM MINUT DA OVO PROČITATE, ALI ĆE VAS INSPIRISATI DA PROMJENITE RAZMIŠLJANJE

Dva čovjeka, ozbiljno bolesna dijelili su bolničku sobu. Jedan čovjek morao je da sjedi na krevetu svakog dana sat vremena kako bi pokušao da prazni tečnost iz pluća. Njegov krevet bio je pored prozora. Drugi čovjek morao je da leži sve vrijeme. Zbližili su se pričom o životu, porodici, djetinjstvu, poslu…Svakog popodneva, kada je čovjek pored prozora sjedio, opisivao je svom cimeru šta vidi kroz prozor. Čovjek koji je stalno morao da leži počeo je da živi za te trenutke kada je njegov svijet bio obogaćen svim opisima stvari koje se dešavaju napolju.Kroz prozor se vidio park sa predivnim jezerom. Labudovi su plivali u jezeru dok su se djeca igrala pored vode. Parovi su šetali držeći se za ruke. Cvijeće u parku je bilo predivno, a u daljini se vidio i grad. Dok je čovjek pored prozora opisivao sve detalje, drugi čovjek bi zatvorio oči i uživao u scenama.
Jednog popodneva čovjek pored prozora opisao je paradu koja je prolazila pored bolnice. Iako nisu mogli da čuju zvukove mogli su da zamisle radost.Dani i mjeseci su prolazili. Čovjek koji je morao da leži postao je ljubomoran na svog cimera i poželio da on dobije mesto pored prozora ne bi li mogao da vidi sve ljepote o kojima je čuo. U svojoj očajničkoj želji odlučio je da otruje čovjeka pored prozora. Jednog jutra sestra je ušla u sobu i vidjela beživotno tijelo čovjeka pored prozora. Tijelo je odnijeto i ubrzo nakon toga drugi čovjek je zamolio da se njegov krevet premesti pored prozora. Sestra je prihvatila, smjestila ga i ostavila samog.Polako i uz veliki napor, ustao je da pogleda prizor kroz prozor. Vidjeo je samo zid. Pitao je sestru šta misli zbog čega je drugi čovek opisivao onako divne prizore. Sestra je odgovorila da je drugi čovek bio slijep i da nije čak mogao da vidi ni zid.Rekla je: „Možda je samo želio da vas ohrabri i učini srećnim“

Epilog:
Velika je sreća u tom da učinite nekog srećnim, bez obzira u kojoj se situaciji nalazili. Kad dijelimo tugu upola je lakše, ali kad dijelimo sreću upola je veća. Ako želite da se osjećate bogatim, izbrojte sve stvari koje imate, a novac ne može da kupi. Ne budite ljubomorni na druge ljude, već radite na sebi. Podijelite sreću i učinite nekog srećnim. U suprotnom naći ćete se ogorčeni i sami pred zidom.

svjetlo-dunjaluka

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima!