DUŽE OD DVIJE GODINE TRAJE BORBA ZA ISTINU PORODICE MALKIĆ: BJEGUNAC S MJESTA NESREĆE NAM JE UBIO SINA

Visits: 2138 Today: 1

Duže od dvije godine traje borba za istinu porodice Malkić
Bjegunac s mjesta nesreće nam je ubio sina

Od januara 2020. roditelji Ildahida Malkića tragaju za istinom. Na grupi “Pravda za Ildahida” otac ovoga mladića redovno obavještava javnost o svojim sumnjama. Nažalost, još uvijek nije dobio odgovore na pitanja od onih je koji vode ovaj slučaj.

– Tužiteljica Jasminka Jovičić koja radi u Tuzlanskom tužilaštvu je nama pridodala so na ranu. Em smo izgubili sina koji je ubijen u saobraćajnoj nesreći 18. 1. 2020 godine, em je ona još veću bol nam nanijela jer je zataškala ubistvo našeg sina koji je sjedio nazad iza mjesta vozača, a ona ga za sve okrivila. Da bi prikrila šofera autobusa iz Sapne i bjegunca koji je vozio Mercedesa, pa pobjegao sa mjesta nesreće u roku tri minute. Ne znam kako da je nazovem. Ne postoji njoj ravan nadimak jer je gora od svakog nadimka.
Pitam je zašto je Ildahidovoj majci u martu 2020. godine rekla: “
Ovaj mali glumi da se ne sjeća”?
Zašto je rekla da su uzeli briseve sa prednjeg i zadnjeg sjedišta?
Gdje je to?
Gdje je dokaz da je to iko uzimao?
Gdje je dokaz da su uzimali briseve sa volana?
Pitam je ko je odnio kačket mog sina sa lica mjesta i zašto?
Ko ga je poslije dao bjeguncu Eldinu?
Zašto mi ga je jedva vratio i zašto ga je oprao?
Pitam je gdje je jedna čarapa mog sina i zašto je u vreći na Gradini nama dato u vreći Anelova potkošulja, moj sin nije nosio potkošulju?
Zašto su mog sina na Gradini vodili kao NN osobu, a na Gradini nam dat novčanik mog sina i u njemu svi dokumenti?

Jovičićko, otvori istragu, odustati nećemo nikad! Nećemo odustati, poručio je otac Ildahida Malkića i objasnio da kao otac nastradalog (poginulog) sina Ildahida Malkića, ali i kao profesionalni vozač autobusa, noćima čitajući i prelistavajući zapisnik i gledajući slike i zaključke inspektora shvata kako je sve urađeno pogrešno.
Malkić tvrdi da su inspektori koji su vršili uviđaj sačinili zapisnik u kojem spominju samo dva ista objekta.

– 12 puta se spominje njiva Salihović Huse, a nigdje nije navedena brzina autobusa kojom se kretao. Inspektor navodi i: ” dok su u prednjem dijelu vozila ostali suvozač Arnautovic Anel i vozač Malkić Ildahid.” Zamislite, vozač da ostane u autu, a patike se nalaze 15-20 metara od auta, a između patika se nalaze tragovi crvene boje koje asociraju na tragove krvi označene brojem 35, a tu je i pronađeno tijelo Malkić Ildahida.
Moj Ildahid po mišljenju inspektora je izašao, bacio patike, izrazbijao se i vratio za upravljač. A još je veće čudo što je u zapisniku navedeno da je Eldin A. prisustvovao uviđaju tek od 6 sati, a vrijeme od 3 pa do 6 sati je proveo kod kuće sa svojim bratom Elminom i amidžićem Nadanom na savjetovanju šta će da kaže i kakvu izjavu će dati ako se otkrije da je i on bio učesnik.
A njegov bijeg se u zapisniku nigdje ne spominje nego se navodi samo da je u 6:45 u pratnji oca i brata po usmenom nalogu tužioca priveden u službene prostorije radi obavljanja razgovora. Taj isti Eldin je meni lično rekao kako su ga inspektori tjerali da prizna da su brzo vozili na šta je on rekao da nisu i da tako nešto ne može priznati, objašnjava otac nastradalog Malkića.

U zapisniku se navodi i da je autobus kojim je upravljao Kahrimanović E. zatečen u desnoj saobraćajnoj traci gledano iz pravca Srebrenika.
– Međutim, na slici se vidi autobus koji je čitavom dužinom svoje lijeve strane na polovini puta. Sreća pa se vidi puna linija, kao što se vidi i da nema tragova kočenja, da iskusni kolega nije ni pokušavao da koči, jer bi u tom slučaju ostali tragovi na suprotnoj strani. Očito je da mu brzina nije dozvolila da se u potpunosti vrati u svoju desnu traku, dodaje Malkić.

Podsjećamo, 18. januara 2020. dogodila se nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije osobe Ildahid Malkić i Irmel Arnautović. Na mjestu vozača nije niko pronađen. Irmel Arnautović koji je sjedio na zadnjem sjedištu iza suvozača, u koju stranu je autobus direktno udario i prepolovio zadnji dio auta je pronađen nedaleko od auta na licu mjesta mrtav.
Anel Arnautović, koji se nalazio na mjestu suvozača tu je i pronađen. Ildahid Malkić je pronađen na suprotnoj strani od auta, nedaleko od auta 15 metara otprilike u besvjesnom stanju.
– Eldin Arnautović, koji je pobjegao sa lica mjesta u roku od 2-5 minuta, kako i na koji način je otišao kući, očekujemo da se utvrdi, kao i ko su mu bili pomagači. On je lično meni dok sam se nalazio na Gradini, ne znajući šta se dešava, nazvao ga da ga pitam šta se desilo odgovorio:” Irmel je mrtav, Ildahid i Anel su živi, prebačeni na Gradinu i molim te Ševo nemoj mene da spominješ policiji da sam ikako bio tu”. Tvrdio je da je Ildahid vozio, a on sjedio na zadnjem dijelu sjedišta iza vozača zajedno sa svojim rođakom Irmelom koji je na licu mjesta pronađen mrtav. Obdukcijski nalaz i zadobivene povrede kod mog sina, Ildahida Malkića i mjesto gdje je tijelo nađeno ne ukazuju da ih je mogao zadobiti na mjestu vozača, tvrdi otac nastradalog Malkića.

crna-hronika