Dr. Cerić: To je moguće pored ovakvih gluhih, nijemih i nemarnih Bošnjaka

Visits: 537 Today: 2

Braćo moja, zar je to moguće? Nakon svega – nakon srpskog genocida

Piše: Dr. Mustafa Cerić

Jest, to je moguće pored ovakvih gluhih, nijemih i nemarnih Bošnjaka: – Sud u Banjaluci je potvrdio optužnicu protiv Muharema ef. Štulanovića za verbalni delikt.

Jest, to je moguće zato što je iz Bosne lakše i bezbolnije braniti muslimane Ujgure u Kini nego u Bosni braniti čast i slobodu bošnjačkog imama Muharem ef. Štulanovića.

Jest, to je moguće zato što je Sabina Silajdžić preuzela ulogu moraliste, objavivši sramnu i izdajničku istinu o sebi, pozivajući se pri tom na Kur’an, tačnije prodajući čast i slobodu Bosne i Bošnjaka/Bosanaca za sitnu ličnu korist.

Jest, to je moguće zato što nema lijepog uzora, nema iskrenog bratstva, nema jasne pravednosti, nema altruizma među Bošnjacima.

Jest, to je moguće zato što je bosanska ulema izgubila osjećaj misije, koja ih čini nasljednicima Božjih vjerovjesnika, koji su spremni na žrtvu za svoga brata.

Jest, to je moguće, poput nekada, zato što je u Bošnjaka kriv svaki onaj na kojeg srpska policija pokaže prstom da je kriv. Njega nema niko da brani.

Jest, to je moguće zato što više nismo ono što bismo trebali biti – jedno tijelo i jedna duša u zavjetu Bogu i domovini od genocida pa nadalje za bolje, za gore, za bogatije, za siromašnije, u bolesti i u zdravlju, sve dok nas smrt ne rastavi.

Jest, to je moguće zato što se kao nacija i vjera Bošnjaci poigravaju s Allahovom milošću, koja ih je spasila svih ovih stoljetnih godina od nestanka inače imali bi andaluzijsku sudbinu.

Jest, to je moguće ako Bošnjaci nastave da okreću glavu jedan od drugoga na način da ih se ne tiče srpski zulum prema imamu Muharem ef. Štulanoviću i drugima sve dok im neko ne zakuca na njihova vrata kao što se to događa danas u Gazi.

Jest, to je moguće sve dok se Bošnjaci ne probude i ne osvijeste na način da shvate da je srpski zulum prema jednom Bošnjaku zulum prema svim Bošnjacima ma gdje bili.

Jest, to je moguće sve dok Bošnjaci ne dignu svoj glas od uleme do zadnjeg džematlije u domovini i bošnjačkoj dijaspori o tome da je optužnica protiv Muharema ef. Štulanovića za verbalni delikt udar na čast i slobodu govora svakog Bošnjaka u domovini i svijetu.

Allahu Svemogući, osnaži Bošnjake istinom, pravdom, mirom i pomirenjem i oslobodi ih straha u borbo od mogućeg novog srpskog genocida! Amin prenosi senzor.ba