Dok se vršnjaci odmaraju ova vrijedna ekipa uči Kur’an napamet

Visits: 419 Today: 1

Dok se vršnjaci još odmaraju na zimskom raspustu, u Mektebskom centru jedna vrijedna ekipa od 15 djece uporno nastavlja put ka znanju.

-Oni su polaznici programa “Tahfiz”, programa za učenje Kur’ana napamet i svojim trudom i požrtvovanjem čine nas ponosnim. Posebno smo ponosni na njih. Ponosni smo, jer su mladi, jer vole Kur’an i svoje vrijeme provode učeči kur’anske ajete napamet. – saopćeno je iz Mektepskog centra MIZ Konjic.

Umjesto igranja i bezbrižnosti, oni vrijeme provode učeći ajete napamet, tragajuću za neprocjenjivim blagom znanja.

Da bi ih dodatno motivisali i nagradili za njihovu ustrajnost, ove sedmice troje polaznika programa posebno su nagradili u Mektepskom centru za izvanredne aktivnosti. Ela Mašić, Farah Murić i Maid Džapo su zasluženo pohvaljeni za svoj izuzetan trud, jer su uspjeli napamet naučiti Amme džuz, dio Kur’ana od 20 stranica.-Ovo je tek početak njihovog puta, a mi s nestrpljenjem očekujemo da i drugi polaznici uskoro postignu slične rezultate. Eli, Farah i Maidu želimo da i dalje čvrsto koračaju stazom znanja, neka im učenje bude mubarek i neka ih na tom putu i dalje prati podrška njihovih roditelja i cijele zajednice. – poručili su iz Mektepskog centra MIZ Konjic.Video pogledajte OVDJE piše novikonjic.ba