DODIKOV SAVJETNIK: TURSKA JE PRIJATELJ RS. OVO JE DOKAZ

Visits: 845 Today: 1

Turska želi mir na Balkanu i shvata poziciju u kojoj se Republika Srpska nalazi, kaže Siniša Mihailović, savjetnik predsjednika Republike Srpske za vanjsku politiku.

“Turska je prijatelj RS”, naglasio je Mihailović.

Dodaje, da je očigledno da Turska želi mir na Balkanu, ali i da shvata u kakvoj poziciji se nalazi Republika Srpska, kao i BiH.

Kada je riječ o razgovorima predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, člana Predsjedništva Željke Cvijanović sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, Mihailović navodi da je dosta toga bio nastavak ranijih razgovora, kao i da je Erdogan još jednom potvrdio svoj dolazak u Banja Luku, kao i posjetu BiH.

“Ono što bih dodao jeste da su tom sastanku pristusvovali novi potpredsjednik Turske Dževdet Јilmaz i ministart vanjskih poslova Hakan Fidan, što govori kakav prijateljski odnos Turska ima prema nama”, ističe Mihailović.

Istakao je da je najvažniji dio saradnje i podrške koju RS dobija od Turske ekonomski, privredni dio, kao i da je to potvrđeno na posljednjem Invest forumu, gdje je bilo preko 10 kompanija iz Turske.

crna-hronika