Dodik: Bošnjaci zaslužuju lidere koji neće trčati od ambasade do ambasade i donositi odluke koje se njima dopadaju

Visits: 632 Today: 1

Predsjednik RS Milorad Dodik reagovao je na izjave Denisa Zvizdića, pozivajući ga da razmisli o ovisnsoti Federacije BiH o američkom ambasadoru.

– Nema ni potencijal, a ni kapacitet da govori o ključnim procesima jer postoji samo jedna činjenica na njegovom putu, a to je – da se RS pita, a Federacija iz koje on dolazi pita američkog ambasadora. Tako ovdje u BiH imamo dva dijela, jedan samostalan, suveren, a drugi koji nikako da se oslobodi kolonijalnog karaktera – naveo je Dodik na X.

Dodik ističe da politika traži više odlučnosti. Dodao je da je potrebno da Federacija izađe iz tog mraka koji su donijele međunarodne intervencije.

– Ljudi u BiH, kao i svi muslimani, Bošnjaci, zaslužuju lidere koji neće trčati od ambasade do ambasade i donositi odluke koje se njima dopadaju, nego raditi za dobrobit naroda i to Zvizdić mora da nauči. Јednom je izdao i napustio Izetbegovića, pitanje ja dana kada će ponovo otići. Јasna je odgovornost “trojke” prema onima koji su ih instalirali, ali realnost, u koju svaki put udare, u institucijama na zajedničkom nivou pokazaće im da jedina priča koja može da opstane ovdje je ona bazirana na konsenzusu, dijalogu predstavnika tri konstitutivna naroda. Sve ostalo je kraj za BiH. Zvizdić je ta paradigma – zaključio je Dodik prenosi saff.ba