DOBRO ZAPAMTITE: Ovo je jedini islamski “učenjak” koji je negirao genocid u Srebrenici

Visits: 855 Today: 1

DOBRO ZAPAMTITE: Ovo je jedini islamski “učenjak” koji je negirao genocid u Srebrenici

Ugledni muslimanski teolog upozorava da ni država Srbija ni bosanski Srbi nisu imali politiku sistematskog uništavanja muslimana i da je zato masakr u Srebrenici, iako strašan, ipak zločin, a ne genocid

Šejh Imran Husein, jedan od najuglednijih muslimanskih teologa i filozofa, izjavio je u poruci bosanskim muslimanima da zločin koji se prije 20 godina dogodio u Sreberenici nije genocid.

Šta sad radi i od čega živi komentator Mijajlović nakon što je primio islam
On je politiku koja nameće stav da su Srbi počinili genocid nad muslimanima nazvao mračnom i kazao da tu politiku sprovode iste institucije koje su dozvolile da se dogodi masakr u Srebrenici.

“Sirguran sam, i želim da to podijelim s muslimanima u Bosni, da bi većina pravoslavnih hrišćana iz Bosne, Srbije i cijelog regiona i sama osudila ubijanje toliko muslimana u Srebrenici”, kaže on na 4:20 i nastavlja:

“Zasigurno da nema dokaza o tome da je to bio dio sistematskog plana kao što je to radio Adolf Hitler sa Jevrejima, za koje se plašio da će mu ugroziti vlast. Zato je ustanovio politiku genocida. Tako je, to je bila državna politika, zvanična politika vlade”, navodi on dodajući da su takav sistematski genocid isto sprovodili drevni Egipćani nad Jevrejima, što je opisano u Starom zavjetu, i ne tako davno Evropljani nad domorocima Indijancima u Sjevernoj Americi.

“Ali pitam vas u Bosni, prije svega muslimane, muslimane koji sad žive u Srebrenici i Banjaluci, da li stvarno vjerujete da su pravoslavni Srbi imali politiku genocida i da je brane do danas kao ispravnu?”, kaže šejh Imran Husein na 6:25 i nastavlja:

 

NAUČITE ŠTA ZNAČI SALJEVANJE STRAVE, KOJE SE SVE RADNJE DEŠAVAJU TOM PRILIKOM, TE DA LI JE TO DOZVOLJENO?
“Zar vjerujete da misle da je bilo ispravno klati muslimane u Srebrenici? Ja se s takvim mišljenjem ne slažem, ne slažem se uopšte, i nadam se i molim da događaji pokažu da sam u pravu… Zato sam pozvao vladu u Srbiji i vladu bosanskih Srba da među Srbima sprovedu referendum i čuju šta narod ima o tome kaže. Uvjeren sam da bi rezultat tog referenduma bio oštra osuda ubijanja muslimana izbjeglica u Srebrenici. Pa ako većina njih osuđuje ubijanje, kako ga možete nazvati genocidom? To vas pitam. Da je to bio genocid, morao bi da bude dio državne politike. Da li su država Srbija i bosanski Srbi imali podršku cijele zajednice, cijele zemlje, svih ljudi za ubijanje muslimana? Ne vjerujem”, kaže on.

“A saznaćete da pravoslavni hrišćani ne odobravaju to i da žale zbog toga što se desilo u Srebrenici. Onda ne možete da govorite o genocidu. Morati naći ljude odgovorne za taj zločin i njih kazniti, tako je pravo. Ali ne da kažnjavate cijeli narod kao kad biste usvojili takvu rezoluciju u Savjetu bezbjednosti”, poručuje šejh Imran Husein.

“A Rusija je bila veoma mudra, veoma mudra kad je uložila veto na tu zlu rezoluciju, koja je samo dolivala ulje na vatru da je održava. Mi želimo drugi razvoj situacije”, kaže on i ozbiljno upozorava bosanske muslimane: “Ne primajte smjernice iz tržnog centra! Tražite smjernice u Kura’nu, a ako vam nameću nešto drugo, distancirajte se od takvih!”

Konačno, šejh Imran Husein se, kao i u svojim prethodnim porukama muslimanima širom svijeta, izvinio u ime muslimana za sve zločine koje je Otomanska vršila nad pravoslavim hrišćanima – od danka u krvi preko svega ostalog. I opet je ponovio da Aja Sofiju treba vratiti hrišćanima jer je to hrišćanska crkva.

Izvor: ZASREBRENICU.ba

Budi prvi i podijeli ovo sa prijateljima!

Pročitajte još: Skandalozna provokacija: Knjiga o Ratku Mladiću na kasi Srebreničke robne kuće „Zvorničanka“
U srebreničkoj robnoj kući “Zvorničanka” jutros je vaskrsnuo ratni zločinac Ratko Mladić,

odnosno na kasi spomenute robne kuće izložena je knjiga zločincu Mladiću “Komandant”.

Bošnjaci u Srebrenici su šokirani ovim potezom menadžmenta “Zvorničanke”.

Iako su Bošnjaci najbrojniji kupci, menadžment ove robne kuće je svojim kupcima priredio skandaloznu provokaciju.

saff.ba