Djevojčica Ilhana kojoj je otkriven tumor na mozgu: Čim je bilo bolje, krenula u mekteb

Visits: 1606 Today: 3

Ovo je djevojčica Ilhana i njen muallim, Šefik ef. Fazlić.
Ilhana se iznenada prošle godine razboljela. Pozlilo joj na igralištu, pala je i izgubila svijest. Odvedu je u bolnicu. Otkriju karcinom, tumor na mozgu.
Veliki šok za njenu porodicu! Planirano je bilo da ode u Tursku na liječenje, ali je stanje bilo toliko teško da se odustalo. Operisana je hitno u Sarajevu.
Ilhana je bila nepokretna. Nije bila u stanju da priča. Ni riječ da kaže. Oduzeta desna joj strana…
Kaže njena majka da su je kući donijeli u naručju, kao bebu. I kaže da kćerka nikada nije kazala da je nešto boli niti se na išta žalila. Borila se, borila…
Nakon 15 dana počela je da pokreće svoju nogu. Nakon mjesec dana ustala je na noge. Čim je bilo bolje, krenula u mekteb. Kaže Šefik ef., kad je došla u mekteb ništa nije mogla izgovoriti, osim jedne riječi. Allah…
Danas Ilhana ide u školu, ide logopedu, ide na terapije i na kontrole. Toliko voli mekteb da ujutro u 5 ustane i počne se spremati, a mekteb počinje u 8. Ilhana je redovna i na teravijama. Njena majka je kazala koliku je samo podršku dobila od efendije Šefika, njegove hanume, džematlija u Bajvatima, udruženja Srce za djecu oboljelu od raka. U rekordnom roku je sakupljena pomoć za nju. Sve što se moglo, samo da njoj bude bolje.

Danas, na Ilhaninom licu je osmijeh. Zna da je voljena. Zna koliko je drugi vole.
Neka je Allah čuva i podari sve najljepše, napisao je hafiz Nedim Botić.