Danas sam posebno sretan i Allahu, dž.š., zahvalan. Evo zbog čega:

Visits: 2777 Today: 1

Danas sam posebno sretan i Allahu, dž.š., zahvalan. Danas sam po islamskim propisima u Zagrebačkoj džamiji vjenčao Petra iz Zagreba i Patriciju iz Varaždina. Petar se vratio islamu prije desetak godina, a Patricija nekokoliko godina kasnije. Od samog izgovaranja šehadeta redovno i revnosno izvršavaju islamske dužnosti, dolaze u džemat i bore se sa svim osporavanjima i izazovima s kojima se novi muslimani redovito susreću unutar svojih porodica i širem okruženju.
Sve razumljivo, jer nije lahko kazati porodici i prijateljima da ste islam izabrali kao vjeru i način života, nakon sto ste rođeni i odgojeni u drugoj vjeri i tradiciji, a posebno danas kada svjedočimo sve jačoj islamofobiji i antiislamskim trendovima u cijelome svijetu. Zato se divim hrabrosti, čeličnoj volji i ustrajnosti ovih divnih mladih ljudi koji plijene svojim ahlakom i dobrotom. Mnogima su za primjer. Doista sam ponosan na njih. Mladenci se nisu poznavali prije islama. Upoznali su se upravo u Zagrebačkoj dzamiji, a Allah je odredio da to poznanstvo danas krunišu islamskim brakom.
Pa neka im je sretno i berićetno i neka im Uzvišeni Allah podari svako dobro na oba svijeta i sačuva ih od svakog zla i belaja. Amin. Mašallah.
Ef. Mirza Mešić (2021. g.)