Da li je bolje piti hladnu ili toplu vodu? Pročitajte

Visits: 259 Today: 1

Da li je bolje piti hladnu ili toplu vodu?Redovno ispijanje tople vode, naročito ujutru na prazan stomak, može da poboljša zdravlje našeg tijela. Ovo se postiže obezbjeđivanjem dobrog rada digestivnog sistema i smanjenjem metaboličkog otpada te time jačnjem imunog sistema.

5 razloga zašto piti toplu vodu

Gubitak kilograma

Ispijanje značajne količine vode je veoma važno u kontroli tjelesne težine a topla voda potpomaže sam proces. Prema studiji iz časopisa “Journal of Natural Science, Biology, and Medicine”, gojazne žene koje su pile mnogo tople vode, lakše su kontrolisale svoj apetit, težinu i BMI (Indeks tjelesne mase).

Otklanjanje bolova

Topla voda smanjuje otok i osjetljivost grla. Ona pruža olakšanje iritiranom i suhom grlu a kroz to umajuje bol. Topla voda takođe smanjuje grčeve i bol u crijevima.

Sprečava prerano starenje kože

Čaša tople vode potpomaže izbacivanje otrova koji se skupljaju u našem tijelu a ujedno i obnavlja ćelije kože oštećene uticajem slobodnih radikala. Ovako se povećava njena elastičnost, tonus i ljepota, a umanjuje prisustvo bora.

Poboljšava cirkulaciju

Topla voda stimuliše protok krvi. Krvotok izložen višoj temperaturi iznutra se ubrzava.

Omogućava redovan rad crijeva

Popijena čaša tople vode prije svakog jela, ubrzava rad crijeva. Ona takođe olakšava i apsorpciju hranljivih materija unjetih tokom dana.

Hladna voda je štetna za vaše zdravlje

Bh. voda kvalitetnija od uvezene

Čaša hladne vode tokom vrelih ljetnjih dana pruža osećaj zadovoljstva i pomaže da se momentalno rashladite ali šta se u stvari dešava u vašem tijelu?

Kada pijete rashlađenu vodu i druge napitke, krvni sudovi se skupljaju, varenje se značajno uspori a hidratacija otežava.

Umjesto da se energija troši na varenje unsene hrane i apsorpciju hranljivih materija, vaše tijelo troši energiju na regulisanje temperature tijela, što može dovesti do gubitka vode.

Hladna voda je okidač za izlučivanje sekreta (šlajma) u respiratornom traktu i eventualnom ubrzavanju stvaranja upalnog procesa.

Izvor: usanewsplace.com/najbolja mama