DA JE IZA MENE STALO 11 STRANAKA, IMAO BIH VIŠE GLASOVA OD BEĆIROVIĆA. DA LI JE ON IKADA BIO U REALNOM SEKTORU ILI U PRIVREDI?

Visits: 824 Today: 2

Kandidat Platforme za progres i Koalicije Država za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mirsad Hadžikadić oglasio se na svom Facebook profilu u vezi sa tim što je Denis Bećirović večeras naspustio emisiju Pressing.

“Bilo mi je drago kada sam vidio da je jedan od mojih protukandidata, Denis Bećirović, prihvatio poziv na javnu debatu na N1 televiziji. Nadao sam se da je to znak postojanja svijesti i odgovornosti prema građanima, da se naš glas o važnosti javnih debata čuo. Ipak sam pogriješio”, kaže Hadžikadić.


Dodaje, Denis Bećirović je večeras “ponizio građane Bosne i Hercegovine, ali i medijsku struku, političku profesiju i iznevjerio vlastitu kandidaturu za najčasniju poziciju u jednoj državi.”

“Izetbegović je svojim nedolaskom svakako pokazao šta misli o ljudima koje predstavlja. Očekivana bahatost, neodgovornost i pokazivanje sile. Neka građani sami procijene da li ovakvi ljudi mogu voditi državu. Mi trebamo bolje, iskrenije i sposobnije ljude, kako bismo imali budućnost kakvu zaista zaslužujemo“, zaključio je Hadžikadić.

“Večeras sam došao na sučeljavanje sa protukandidatom Bakirom Izetbegovićem. To sam obećao još u junu uvaženom novinaru Amiru Zukiću i održao sam riječ. Nažalost, Bakir je odbio sučeljavanje kao što je to činio i u prethodnim kampanjama. Naime, 2014. Bakir je pobijedio a da nije učestvovao u televizijskim debatama.

Ne želim ponavljati grešku opozicionih kandidata iz prethodnih kampanja i igrati na pomoćnom terenu. Zbog nedolaska Bakira napustio sam studio N1 televizije. Zna se da sve ankete pokazuju da je ovo utrka između Bakira i mene, iako poštujem i gospodina Hadžikadića. Bakir je opet procijenio da ne treba doći. Čekamo Bakira Izetbegovića! Podsjećam, Džaferović je dobio izbore 2018. godine sa razlikom od tri procenta. Hadžikadić je 2018. dobio deset procenata. Ja se sada nadam da pet ili šest procenata Hadžikadića neće odlučiti izbore 2022. godine.

Nepojavljivanje Bakira Izetbegovića na N1 televiziji – mediju koji je prepoznat kao nepristrasan i neutralan, a koji zbog toga trpi strašne posljedice zbog odluka kadrova SDA – dovoljno govori o hrabrosti kandidata SDA za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine. Za razliku od njega, ja se ne libim pojaviti, sjesti za stol i zauzeti jasan stav o pitanjima koja se tiču interesa naše zemlje”, napisao je Bećirović.

Po svemu sam bolji od njega, poručio mu je Hadžikadić

crna-hronika