Cerić povodom saopćenja SDA: “Ti si Sulejmane najveća bruka i sramota našeg naroda”

Visits: 1776 Today: 4

Blasfemično saopćenje SDA Sandžaka, vezano za distanciranje se od svojih članova koji su bili na dženazi Zukorliću, koje predstavlja jedan od najogavnijih političkih poteza u historiji sandžačkog parlamentarizma, izazvalo je buru negodovanja u javnosti.

Nižu se brojne osude ovog čina kojim se na nekrofilski način politički obračunava s mejtom i dženazom kao institucijom bošnjačkog humanizma i merhameta.

Brojni članovi SDA su javno komentirali ovo saopćenje i pozvali lidera Sulejmana Ugljanina da se pod hitno ogradi od istog, a koje mu je, prema informacijama portala Sandzacke.rs iz vrha stranke, možda i podmetnuto kao zvanični stav SDA i to od grupe koju predvodi sekretar stranke Ahmedin Škrijelj.

Ovim povodom na društvenim mrežama oglasio se i bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Mustafa ef. Cerić, čiju reakciju prenosimo u cjelini:

“Pozivam Sulejmana Ugljanina da se skine s vrata bošnjačkog naroda ne samo u Sandžaku, već i u Bosni, Turskoj, Europi i svijetu.

Ti si, Sulejmane, najveća bruka i sramota našeg naroda ne samo po tvojoj flagrantnoj izdaji iz devedesetih godina prošlog stoljeća, već, naročito, po tvom nečuvenom i nezapamčenom primitivizmu i ahmakluku na ovim našim prostorima.

Gori od tebe su samo oni koji te pomažu i slijede u tvom džahiluku i ahmakluku od čega se stide i zemlja i nebo.

Znam da se Boga ne bojiš, ali pitatm te kako te nije stid zemlje Sandžake, kojom hodiš da kažeš da nisi bio na dženazi jednom od najvećih ličnosti u Bošnjaka u dvadesetom i dvadeset prvom stoljeću – velikom alimu i gaziji Muameru Zukorliću, pred čijim mezarom treba da stojiš mirno i ponizno.

Sramota je što nosiš ime Sulejman. Pitam se kako možeš izaći na ulicu u Novom Pazaru od srama nakon blasfemije, koju si izrekao.

No, znam da onaj koji nema dušu nema ni stida ni srama.

On je u društvu prokletog Lucifera, koji ne zna razliku između istine i laži, ne zna razliku između dobra i zla, odnosno njemu je laž – istina, a zlo je njemu – dobro.

Vrijeme je, Sulejmane hudi, da se povučeš iz politike i odeš u mirovinu-penziju, gdje možeš mirno da živiš sa svojim glupostima bez da brukaš i uznemiravaš Dobre Bošnjanine ni u Sandžaku, ni u Bosni, ni u Turskoj ni u bijelom svijetu.
To je najbolje što možeš učiniti za Sandžak i Bošnjake ma gdje bili.

Allahu Svevišni, poštedi nas od džahila i ahmaka u našem narodu! Amin!” Prenose: sandzacke.rs