ČEDOMIR JOVANOVIĆ OBJAVIO EMOTIVNU PORUKU: KADA IZ GRADA KAO ŠTO JE SARAJEVO DOBIJETE OVAKVO PRIZNANJE ONDA TO IMA NEUPOREDIV ZNAČAJ

Visits: 306 Today: 1

Jovanoviću je Plaketa Kantona dodijeljena zbog izuzetnih zasluga u širenju istine o dešavanjima u Bosni i Hercegovini i za doprinos razvijanju međunarodnih odnosa na načelima solidarnosti, demokratičnosti i tolerancije među ljudima različitih nacija, vjera i kultura – saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Vlada KS

Povodom visokog priznanja koje je dobio od Sarajeva na svojoj stranici objavio je emotivnu objavu koju prenosimo u cijelosti:

  • Sarajevo je simbol svega onoga što je meni u životu važno, onoga što sam želeo i što želim. I borbeni ste, i žrtva ste velike nepravde, i uprkos svim problemima stojite na nogama, tražite neki put do svoje sreće i stvarate u svemu tome prijatelje. Teška je borba za vama i pred vama. Ako je ova plaketa vaš put da izrazite svoje poštovanje što sam ja na tom putu bio, jesam i biću sa vama, i zbog toga vam se zahvaljujem.
  • Kada iz grada kao što je Sarajevo dobijete ovakvo priznanje onda to ima neuporediv značaj. Nema puno mesta koja sebi mogu dati za pravo da nekome ukažu ovakvu počast. Kada to učine Sarajevo i Sarajlije onda to ima snagu i duh kojim posebno zrači”.
  • hayat.ba