APEL IZ NARODNE KUHINJE: KO ŽELI DONIRATI KURBANSKO MESO NEKA GA DOSTAVI U MESNICU GORA KOD SEMIZOVCA

Uprava Narodne kuhinje „Stari Grad“ obavještava donatore kurbanskog mesa da zbog visokih temperatura i nemogućnosti da se svo donirano meso propisno uskladišti u prostorijama Narodne kuhinje u Ulici Halači 6, a na preporuku veterinarske i sanitarne inspekcije, svi donatori svoje kurbansko meso mogu dostaviti u hladnjaču mesnice „Gora“ koja je smještena pored magistralnog puta u Semizovcu.

Građani koji žele donirati kurbansko meso to mogu učiniti samo uz priloženu potvrdu o zdravstvenom stanju životinje, koju im moraju dati prodavači kurbana. Preporuka je da se kurban ne siječe na komade radi daljnjeg lakšeg skladištenja i podjele korisnicima Narodne kuhinje koja će već započeti drugog dana Kurban-bajrama 21. jula ispred Narodne kuhinje „Stari Grad“ na Baščaršiji od 8 sati.

Prikupljeno meso će biti adekvatno uskladišteno i dugoročno korišteno za spravljanje kvalitetnijih obroka u ovoj javnoj kuhinji.

Drugi dan Kurban-bajrama biće organizovana podjela kurbanskog mesa za korisnike Narodne kuhinje „Stari Grad“ na adresi Halači 6 sa početkom od 8 sati prenosi crna-hronika