ABDULAH HAJDAREVIĆ POLICIJI POZNAT I ZBOG KRAĐE OBUĆE IZ DŽAMIJA

Osumnjičeni je koristio vrijeme namaza te je od vjernika krao patike i cipele. Tako je jednom uhvaćen na djelu kada su ga džematlije pratile i zatekle kako uzima tuđu obuću

Osim što je pokušao upasti u redakciju „Face TV“ i napasti novinare te urednika i vlasnika Senada Hadžifejzovića osumnjičeni Abdulah Hajdarević (40) poznat je i po krađi obuće ispred džamija i drugih vjerskih objekata.

Naime, Hajdarević je odranije poznat sarajevskoj policiji jer je privođen zbog krivičnog djela krađe.

Radi se o izuzetno drskom lopovluku, jer je osumnjičeni koristio vrijeme namaza te je od vjernika krao patike i cipele. Tako je jednom uhvaćen na djelu kada su ga džematlije pratile i zatekle kako uzima tuđu obuću. Tada mu je lopovski pohod prisjeo, te je osim što je uhapšen dobio i nekoliko udaraca od ogorčenih vjernika.

Podsjećamo da je tokom trajanja „Centralnog dnevnika“ kultne emisije koju uređuje i vodi Hadžifejzović došlo do incidenta kada se u sjedištu ove medijske kuće pojavio muškarac koji je nasilno pokušao ući u prostorije redakcije. Radnici osiguranja pozvali su policiju koja je Hajdarevića privela zbog krivičnog djela ugrožavanja sigurnosti.

On je ranije na društvenim mrežama Hadžifejzoviću upućivao ozbiljne prijetnje na društvenim mrežama piše crna-hronika