Muriz Memić: Bišćani su obavili umru za moga Dženana: Haris Ćenanović je uz mene, zato mi ne prijete! (VIDEO)

Gost novog izdanja emisije “072PODCAST” je Muriz Memić, otac ubijenog Dženana, čovjek koji je nesumnjivo dokazao šta znači biti otac heroj. O njegovoj upornosti, istrajnosti, pravosudnoj mafiji, sistemu u kojem živimo, najvećem gubitku za jednog roditelja, ali i oslobađajućoj pa poništenoj presudi u slučaju “Dženan Memić”, u novom izdanju “072PODCASTA” govorio je Muriz.

Po prvi put Memić je otkrio i nesvakidašnji gest čovjeka iz Bihaća kojeg ni ne poznaje, a koji je obavio umru za rahmetli Dženana.

Naime, kako Muriz kaže, umru u ime Dženana Memića su obavili Bišćani Haris Ćenanović, njegov sin Harun Ćenanović i od brata sin Laris Ćenanović.

-To je velika stvar, koliko je građanima stalo. Čovjek iz Bihaća, Hari se zove, nisam ni znao da je otišao na umru, nazvao me i kaže ja hoću u ime Dženana da obavim umru. Poslao mi je snimak i to govori da nije samo meni stalo nego mnogima. A taj Hari nije običan čovjek i iza njega stoje jaki ljudi. Sad ću po prvi put reći, zato meni ne smijete ni da zaprijete. Hari je uz mene, stoji uz mene i zato mi vjerovatno ne prijete. Hvala Hariju, njegovoj porodici i da im Allah dž.š. ukabuli. On kaže da je njemu to samo došlo tako da uradi. I kurban je zaklao – ispričao je Memić.

Od 44 minute je dio video klipa u kojem govori o umri i Bišćaninu koji je obavio umru za njegovog rahmetli sina:

Video pogledajte OVDJE prenosi svjetlo-dunjaluka