Vlasnik Malage šokirao Francusku i Macrona: “Ako se ne izvinete zbog vrijeđanja Islama…”

Kompletnu situaciju je svojim izjavama dodatno pogoršao francuski predsjednik Emanuel Macron koji je rekao da se Islam kao religija nalazi u krizi i kako “islamisti predstavljaju prijetnju državi”.

Ove riječi Macrona su naišle na neodobravanje i kritike kako u Francuskoj tako i u muslimanskim zemljama poput Pakistana, Irana i Turske.

I dok su u prvi plan pale prepirke Macrona i Erdogana prijetnju Francuskoj i njenom predsjedniku putem Twittera uputio je i bogati vlasnik španske Malage šeik Abdullah Al Thani.

“Ako nema službenog izvinjenja za sve muslimanske zemlje u vezi s rasizmom, poticanjem i govorom mržnje, onda ćete da snosite posljedice”, napisao je šeik na Twitteru.

Al Thani se također pridružio pokretu bojkota francuskih proizvoda u koji je uključeno nekoliko islamskih zemalja, a vlasnik Malage je otišao i korak dalje te najavio bojkot i prema drugim zapadnim zemljama.

“Postoje i druge zapadne zemlje koje treba bojokotovati. Nećemo zaboraviti uvredljive filmove ili crtiće”, poručuje predsjednik Malage.

balkantimes.press