OVO JE POLJOPRIVREDNIK KOJI JE IZGUBIO CIJELO STADO: STRADALO VIŠE OD 120 OVACA

Visits: 444 Today: 2

Goranu Golijaninu, poljoprivredniku iz Trnova, u poplavama se udavilo gotovo cijelo stado ovaca.

“Ovce su se udavile preksinoć, uspjeli smo spasiti samo 16 grla. Ovdje nije riječ samo o materijalnoj šteti, propao je moj višegodišnji trud. Volio sam svoje stado, veterinari su ih redovno obilazili, stoka je bila zdrava i pažena”, ogorčeno kaže Golijanin.

Štala je trenutno prazna, uskoro počinje čišćenje i izbacivanje mulja. Golijanin dodaje kako sada kreće ispočetka, korak po korak: “Spašeno je 16 ovaca, moramo nastaviti dalje, druge nema”.

Na koncu govori kako niko nije mogao predvidjeti ovakav potop. Pljusak je trajao danima, a voda je dosegla visinu od gotovo dva metra.

Čak i stariji mještani Općine Trnovo kažu da ne pamte ovakve poplave te i da je materijalna šteta na objektima ogromna, a saniranje će trajati mjesecima.

Podsjetimo da su na širem području Sarajeva jučer zabilježene velike poplave usljed obilnih padavina. Najteže je na Ilidži, Novom Gradu i Istočnom Sarajevu.

Iz Federalne uprave civilne zaštite kazali su jutros da je vodostaj rijeke Željeznice u Sarajevu i dalje u porastu, a vodostaj drugih rijeka bilježi blagi pad.

Sarajevsko naselje Rajlovac i dalje je poplavljeno nakon obilnih padavina iz prethodnih dana. Brojni objekti su poplavljeni, uključujući prostorije velikog broja privrednih subjekata, ali i privatni domovi.

Dobar dio naselja koja se napajaju sa stanice Reljevo i dalje nema struju, a brojne kuće su i bez snabdijevanja vodom piše Klix.