DOMAĆI LIJEK PROTIV ZAKRČENJA ARTERIJA, STVARANJA KAMENA I JAČANJE IMUNITETA

Predstavljamo vam odličan prirodni recept za liječenje i prevenciju zakrčenja arterija.

Ilustracija

Takođe, dobar je za regulisanje povišenih masnoća u krvi, sprečavanje opšteg umora organizma, sprečavanje i liječenje infekcija i prehlada, intenzivno jačanje imunog sistema, čišćenje jetre i poboljšanje jetrenih enzima.

Ovaj prirodni lijek sprečava pojavu slobodnih radikala u organizmu koji izazivaju najteže bolesti i niz drugih stanja povezanih sa bolestima srca i krvotoka.

Potrebni sastojci:

4 cijele veće glavice bijelog luka

4 limuna sa korom

manji koren đumbira ( 3-4cm)

2 litre čiste vode

Priprema:

Limun dobro operite pa ga isjecite na komadiće. Ukoliko se radi o limunu koji nije organski odnosno ukoliko je prskan, onda ga tretirajte mješavinom sirćeta i vode. Oljuštite bijeli luk i zajedno sa limunom i đumbirom ubacite u blender.

Od toga, pomoću blendera napravite jednoličnu masu. Tako izmiksanu smjesu sipajte u metalnu posudu, prelijte sa dvije litre vode i zagrijte sve uz miješanje do tačke ključanja. Tik prije nego što smjesa proključa, isključite ringlu i pustite da se sve dobro ohladi. Procijedite kroz srednje gustu cjediljku i sipajte u staklene boce.

Ovaj ljekoviti napitak se pije svaki dan po jedna čaša od 2 dl najmanje 2 sata prije jela, odnosno na potpuno prazan želudac. Napitak čuvajte u frižideru.

Period liječenja traje 3 sedmice uz svakodnevno konzumiranje jedne čaše nakon čega trebate napraviti pauzu od jedne sedmice, nakon čega možete opet nastaviti sa konzumiranjem u istom ciklusu.

Ukoliko vam ukus ne odgovara možete dodati meda. Nakon 3 sedmice korištenja trebali biste osjetiti značajnu regeneraciju tijela.

Napitak je osim već navedenih blagodati posebno koristan u sprečavanju kalcifikacije u tijelu koja izaziva kamenčiće u organima i začepljenje krvnih sudova.

Kombinacija limuna, vode i kuhanja neutrališe miris bijelog luka. Prije svakog konzumiranja protresite bocu sa ovim domaćim lijekom kako bi se talog limuna i bijelog luka na dnu pomiješao sa sokom.

hayat.ba