ŽENA PROSJAČILA, SVI SU JE SAŽALJEVALI: POLICIJA OSTALA ŠOKIRANA NAKON SAZNANJA CIFRE NA NJENOM BANKOVNOM RAČUNU

Visits: 1334 Today: 1

Policija je ostala u šoku poslije otkrića da je Fatima Otman, žena sa invaliditetom koja je 2018. godine preminula od srčanog udara sakupila pravo malo bogatstvo prosjačenjem na ulicama Bejruta.

Naime, Fatima je pronađena u napuštenom automobilu sa kesama gotovine u kojima je bilo 3.300 dolara. Ipak, iznenađujuća je činjenica da je ova prosjakinja, koja nije mogla da koristi ni ruke ni noge poslije povreda koje je, navodno, zadobila u građanskom ratu, na računu u banci imala 1,1 milion dolara ušteđevine. Portparol policije Jozef Musalem rekao je da je gospođa Otman umrla od srčanog udara, kao i da se njena smrt ne može smatrati sumnjivom. On je dodao da je “veliko iznenađenje” da je prosjačenjem uspjela steći toliko bogatstvo.

Prema pričama lokalnog stanovništva, Fatima Otman postala je invalid nakon povreda koje je zadobila tokom Libanskog građanskog rata. Postala je poznata kada je fotografija, na kojoj joj libanski vojnik daje vodu iz flašice, postala viralna. Vojnika je, poslije toga, pohvalio njegov komandant zbog iskazivanja “saosjećajnosti i čovječnosti”.

Policija je posjetila Fatiminu porodicu koja živi u gradu Ain Al Zahab u sjevernom Libanu, gdje je Fatima i sahranjena. Oni su takođe ostali u šoku poslije otkrića Fatiminog bogatstva.

Foto: Ilustracija

svjetlo-dunjaluka