ŽELE SAMO SIGURAN I TOPAO DOM: PORODICA ARAPOVIĆ OD SEZONSKIH DNEVNICA POKUŠAVA DA SEBI IZGRADI KUĆU

Visits: 540 Today: 2

Teška životna priča prati porodicu Arapović iz Brke. Loši uslovi stanovanja, neispunjena obećanja o donacijama i rad za dnevnicu njihova je svakodnevnica.

Otisak

Efendija Mehmedalija ef. Karamujićem uputio se u selo Brka kako bi se uvjerio iz prve ruke šta znače teški uslovi života, ali s druge strane, nepokolebljivost i istrajnost u želji da sebi izgrade dom kakav doliči čovjeku.

Anel Arapović kaže kako njih pet živi u trošnoj kućici u samo nekoliko kvadrata. Rade za dnevnice, bore se za život dostojan čovjeka i odlučili su ispuniti sebi san, ali i potrebu, izgraditi kuću.

Anel je sam isplanirao raspored kuće i iscrtao ga u dvorištu, komšije su se okupile i temelji kuće su se počeli nazirati. Međutim, financijska situacija im ne dozvoljava da kuću pokriju i radove privedu kraju.

  • Ovo smo sa svojim krvavim znojem i poštenim radom zaradili. Ja sam zadovoljan sa onim što imam, nadam se da će do zime ovo biti useljivo, ja ću se još više truditi da ovo završimo, pomalo idemo naprijed –  kazao je Anel, piše Otisak.

Anel objašnjava da stara kućica koju imaju, ne može izdržati jači vjetar. Krov se nageo i prokišnjava a cijela kuća je ruševni objekat. Prilikom jačih oluja, kuća koja je bez jačih temelja davno izgrađena, kako navode, počne se ljuljati i strahuju da im se ne uruši dok su unutra.

Anel ima jednu želju, da do zime ima topli dom.

  • Moj prijatelj je potvrdio priču i ja sam došao da vidim kakvo je stanje i da, ako se može šta pripomoć, da pomognemo. Prvi put kad smo dolazili skupili smo 500 eura, a evo stiže još 2 hiljade eura da bismo uspjeli ovo pripremiti da, ako Bog da, do zime napravimo kuću useljivom – pojasnio je ef. Karamujić.

Vremena je malo a posla puno. Nadaju se da će uz pomoć dobrog naroda uspjeti da izgrade svoj dom. Ne traže puno. Ustvari ne traže ništa osim onoga što svaki čovjek i zaslužuje, siguran i topao dom.

Otisak

Za sve dodatne informacije stoje na raspolaganju kao i ef. Karamujić.
hayat.ba