ZBOG HAFIZE I ISLAMA IZ TEMELJA PROMIJENIO ŽIVOT: KAKO JE NIJEMAC HANS JORG POSTAO ENES

Enes Hans je ispraćen na vječni počina na mezarju u mjestu Duratbegović Dolac, nedaleko od Gornjeg Vakufa-Uskoplja, a iza njega je ostala supruga Hafiza, zbog koje je Enes Hans promijenio svoju životnu priču

Prije nekoliko dana, tačnije 9. jula u Gornjem Vakufu-Uskoplju klanjana je dženaza i obavljen je ukop 68-godišnjeg Enesa Hans-Jörg Fridricha iz Hamburga.

Enes Hans je ispraćen na vječni počinak na mezarju u mjestu Duratbegović Dolac, nedaleko od Gornjeg Vakufa-Uskoplja, a iza njega je ostala supruga Hafiza, zbog koje je Enes Hans promijenio svoju životnu priču.

Kako je jedan Nijemac izrazio želju da po islamskim propisima bude dostojno ispraćen s ovog svijeta upravo u srednjoj Bosni, ispričao je Isak ef. Ahmetović.

Rahm. Enes Hans-Jörg Fridrich rodio se u Njemačkoj u kršćanskoj porodici, tako se i odškolovao i odrãstao sve dok se nije upoznao i oženio sa jednom muslimankom iz Gornjeg Vakufa. Sa njom u braku je prihvatio i vjeru Islam. Zadivljen postulatima vjere Islama i onim sto ova vjera objašnjava šta se dešava sa insanom nakon njegove smrti, napisao je i testament u kojem je o/poručio da posle njegove smrti, bude po islamskim propisima ukopan u Bosni, tačnije u mezarju džemata Duratbegović Dolac, MIZ G. Vakuf, gdje su ga mnoge džematlije tog kraja, samo po dobru poznavali, napisao je ef. Ahmetović PRENOSI CRNA-HRONIKA