ZATUCANI OBIČAJI: Primorali su je da se uda za 30 godina starijeg muškarca koji je već u braku, pogledajte kako je prošla!

Visits: 374 Today: 1

ZATUCANI OBIČAJI: Primorali su je da se uda za 30 godina starijeg muškarca koji je već u braku, pogledajte kako je prošla!

Ovaj muškarac, koji predstavlja autoritet u svojoj regiji, star je kao otac svoje mlade, koja je cijelo vrijeme vjenčanja na licu zadržala ledeni izraz. Luisa je Nazhudova druga supruga, uprkos tome što je prema ruskim zakonima poligamija zabranjena.

Skandal o kojem raspravlja cijela Rusija pokazuje koliko bezakonje vlada u Čečeniji. Do prije nekoliko nedelja niko nije čuo za srednjoškolku iz Čečenije – Luisu Golabijevu, ali ova lijepa djevojka 17. rođendan je proslavila udajom za 30 godina starijeg Nažuda Gučigova, pukovnika u čečenskoj policiji.

Ovaj muškarac, koji predstavlja autoritet u svojoj regiji, star je kao otac svoje mlade, koja je cijelo vrijeme vjenčanja na licu zadržala ledeni izraz.

Luisa je Nazhudova druga supruga, uprkos tome što je prema ruskim zakonima poligamija zabranjena. Ali isto tako mnogi ističu da Čečenija i tako živi prema svojim zakonima, osjećaju morala i pod čvrstim vođstvom šefa republike – Ramzana Kadirova, koji je odlučio da će se ovo vjenčanje dogoditi.

I dok društvene mreže bruje o vjenčanju, mogle su se čuti optužbe da je Nazhud prijetio odmazdom siromašnom selu svoje tad još buduće mlade, ako neko pokuša da spriječi ili zabrani njihovo vjenčanje.

Jedna od Luisinih prijateljica napisala je: „On je oženjen i ima djecu. Ona je mlađa od njegove djece. Žene u Čečenije su nemoćne, niko im ne pomaže. Kheda (nadimak Lusie) mu je rekla da ima dečka, ali to je zanemareno. Rekli su da je njen dečko gadno pretučen.“

Ruski blogeri su reagovalli bijesno tvrdeći da je pukovnik natjerao mladu djevojku u svoj krevet. Lokalna aktivistkinja, Keda Saratova, našla se sa njim nekoliko dana prije vjenčanja, te je izjavila da on uopšte nije pričao o ljubavi, jer je u Čečeniji normalno to i ne spominjati.

Da je mlada Čečenka pokušala pobjeći sa svojim mladićem, to im ne bi dopustili ni njen budući muž ni bilo koji drugi Kadirov pomoćnik.

Inače, iako je 22 odsto Rusa podržalo poligamne porodice, većina žena, pogotovo starijih od 35, bila je protiv ideje da muškarac ima više od jedne žene. U Čečeniji su pak stvari drugačije, jer su mnoge generacije odrastale tako pa im taj običaj nije toliko neuobičajen i stran.

U Rusiji niko nije ustao protiv ovog vjenčanja. Štaviše, Pavel Astakov, advokat za dječja prava podržao je brakove između starijih muškaraca i mladih žena. Izjavio je da se kod Čečena seksualna zrelost događa u mlađoj dobi i dodao:

„Nemojmo biti licemjeri. Postoje mjesta gdje su žene ‘ocvale’ sa 27 godina i prema našim standardima, izgledaju kao da imaju 50. A i ruski ustav zabranjuje mješanje u privatni život svojih građana“.

budiutoku.info