Zašto čitava država nije čula za ovaj događaj iz bolnice:”NEK SI SE TI NAŠMINKALA, A IMAŠ RAK!?”

Visits: 1400 Today: 1

Riječi su jedne šalteruše na klinici za onkologiju, komentar koji je uputila nakon što je jedna divna žena, majka pokušala napisati žalbu zbog otkazivanja termina.MOLIM VAS ZAŠTO NIKO NE PRIČA O OVOME!!!!Zašto čitava država nije čula za ovaj dogadjaj.Njen status prenosim u potpunosti :

Prije sedam dana sam zakazala pregled kod onkologa za danas u 10h. Kako imam taj pregled u 10h, a skener u 13:30, zamijenila sam smjenu na poslu, djecu poslala na cuvanje i bila u bolnici u 9:45. Predala knjizicu, sve uredno. Kada sam u 10:30 vidjela da jos nikoga ne prozivaju, prisla sam teti na šalteru i ljubazno pitala kada cu doci na red, jer zakazana sam u 10h, a moram da stignem jos i na skener. Gospoja sa one strane šaltera se izbečila na mene:” Nemoj ti da gledas na to što si zakazana u 10, vas ŠESNAEST je zakazano u 10, kad vam podijelim brojeve onda cete ulaziti kako je ko došao”
Ja u šoku, iznenadivši samu sebe da sam ostala pribrana, vratim se u red. U 11h nam gospoja podijeli brojeve i meni dade broj 10.
Ja opet odem do saltera i opet mirnim tonom kazem :” mogu li dobiti moju knjizicu nazad, jer ne mogu stici na skener ako budem cekala ovde naredna 3 sata, imam djecu, posao, zivot van ove cekaonice”
Ona poce da viče :” pa sta, imam i ja djecu”
-” u redu gospodjo, Vi ste na poslu i Vi ste mene zakazili u 10, kao i sve ostale pacijenate, ne razumijem zasto zakazujete uopste?”
-“ja samo radim kako su mi naredili, sem toga neki su dosli u 7 jutros da zauzmu mjesto” kaze ona
-” Zeno draga cujes li se, zasto da zauzimam mjesto u 7 ako sam zakazana u 10, ne dijelite nam humanitarnu pomoc ovde, dosli smo onkologu, zna se zbog čega ljudi ovde dodju, nisam dosla od bijesa, niti zato sto nemam gdje drugo da ubijem vrijeme. Imam rak i dosla sam na zakazan pregled ”
Uzela sam knjizicu i otisla da napisem zalbu koju sam ubacila u sanduce. Galamila je zamnom:” NEMAS VREMENA DA CEKAS A IMAS DA PISES ZALBU. I NEK SI SE TI NASMINKALA A IMAS RAK”
Bravo gospodjo sa šaltera.Svakako cu pisati ministarstvu i svim televizijama, jer me od svega samo zanima, ako je tačno da ona samo radi svoj posao kao sto kaze, ko je njoj naredio da tako radi. Ko je naredio da se šesnaest onkoloskih pacijenata zakaže u isto vrijeme? Doktor? Direktor? Ministar? Zena na šalteru sama donosi takve odluke?
Svi mi placamo da nam zdravstvo ovako funkcionise, jer smo ovce glupe, koje cute i puste da nas namjerno tjeraju da jos placamo i privatno lijecenje

Fb stranica: Minin Svijet