Zamislite dijete iz Kalesije u diplomatskoj misiji Austrije.

Visits: 1153 Today: 3

📌 Prekjučer na kahvi čovjek priča kako je naš neki iz Kalesije otišao u Austriju, cijeli život na baušteli radi, dvije riječi na njemačkom zna. Djeca mu odrasla tamo, kćerka nedavno završila političke nauke i sad je Austrija šalje u diplomatsku misiju u Iran (imala je mogućnost da bira između tri zemlje).
Zamislite dijete iz Kalesije u diplomatskoj misiji Austrije.
📌 Sinoć drugi čovjek na kahvi priča kako je njegova kćerka prije mjesec-dva završila u Beču medicinu i hoće da radi specijalizaciju. Javila se mailom na jednu prestižnu kliniku u Ulmu, odgovorili su joj nakon dva dana pitanjem kad može doći na intervju, odgovorila im je da može u ponedjeljak, došla je u ponedjeljak obavili intervju i ponudili su joj da u srijedu provede jedan dan na klinici, da vidi i taj praktični dio. Nakon toga su joj kazali da će odgovoriti u roku od 15 dana. Odgovorili su joj već u ponedjeljak da je primjljena i da od februara počinje s radom.
Dakle, dijete iz Tuzle završi medicinu u Beču i ode na specijalizaciju u Ulm — bez stranačke knjižice i “štele”.
Ovo su samo dva primjera u protekla dva dana, a ovakvih primjera je na stotine. Kako to da naša djeca mogu uspjeti i valjaju i Nijemcima i Englezima i Australcima i svima drugima, a u Bosni ne mogu ništa?
👉 Ljudski resursi su najvažniji resursi jednog društva, znaju to Nijemci i ostali u EU, zato doslovno grabe naše ljude, od zidara do doktora, jer su sposobni da grade Evropu, ali nisu podobni da “grade” svoju domovinu.
Nije nam za to kriv ni SDS ni SNSD ni HDZ ni bilo ko drugi već isključivo bošnjačka elita koja je svojim nepotizmom i korupcijom u proteklih 10-15 godina iselila više Bošnjaka u miru nego agresor u ratu.
Zato, prestanite već jednom obmanjivati vlastiti narod tražeći krivca u nebošnjacima i drugima, jer za bar 50% stvari u našem društvu nije nam niko drugi kriv doli mi sami — Bošnjaci!

Resul Mehmedović