Voda s limunom razbuđuje kao i kafa

Visits: 535 Today: 2

Svi se možemo složiti da kafa ima svoje prednosti, a i finog je okusa.

Međutim, piće koje je još bolje za početak dana je topla voda s limunom. Voda s limunom ne samo da brzo gasi jutarnju žeđ nego je bogata vitaminima i hranjivim sastojcima.

Limun je prirodni izvor kalija, kalcija i magnezija, a sadrži i brojne elektrolite koji hidratiziraju tijelo rješavajući se toksina.

Kad se vitamin C iz limuna pomiješa s vodom, oni djeluju kao adaptogen, prirodna supstanca koja normalizuje procese u tijelu i pomaže mu u borbi protiv virusa i drugih infekcija.

Pripazite: 2 neželjene nuspojave vode s limunom
Voda s limunom jedan je od najpopularnijih napitaka za olakšavanje mršavljenja kojim mnogi započinju dan.

Ispijanje vode s limunom natašte jedan je od glavnih rituala mnogih dijeta.

Ovaj napitak ne sadrži kalorije ili šećere, poboljšava probavu, čisti tijelo od toksina, osigurava dozu antioksidanta i vitamina C. Uz obaveznu jutarnju dozu, mnogi je piju i tokom cijelog dana.

Međutim, iako je zdrava, voda s limunom ima i dvije neželjene nuspojave na koje bi trebalo obratiti pažnju.

1. Žgaravica. Previše limuna zapalit će ‘vatru’ u vašem ždrijelu. Naime, limun je jedna od najkiselijih voćki, a poznato je da upravo citrusi pojačavaju lučenje želučanih kiselina i zato potiču žgaravicu.

2. Oštećenje zubne cakline. Kiseline u limunu oštećuju zaštitni sloj cakline na vašim zubima, a to može dovesti do osjetljivosti zuba, pa čak i karijesa. Ako imate problema sa zubima, nikako nemojte vodu s limunom piti tijekom cijelog dana ili nakon svake popijene čaše isperite usta gutljajem obične vode.

SAVJET PLUS: Osim vode s limunom, popularni napitak koji ‘asistira’ prilikom mršavljenja jest i voda s medom. Provjerite što se događa ako je svaki dan pijete natašte.

Avaz.ba