VLASNIK KOJI JE NAPRAVIO MILIONE KM OD KARTONSKE AMBALAŽE SVOJIM RADNICIMA ISPLATIO PO 1.000 KM POMOĆI

Visits: 1048 Today: 1

Među prvim kompanijama koje su svojim radnicima podijelile jednokratnu pomoć, ubraja se i firma Neimax iz Visokog koja će danas za svojih 66 radnika uplatiti po 1.000 KM.

Na ovaj način firma Neimax je jedna od samo nekoliko kompanija iz realnog sektora u BiH, koja je postupila u skladu sa preporukom Vlade Federacije BiH u Uredbi za pomoć radnicima u vrijeme inflacije i rasta indexa potrošačkih cijena.

“Sa zadovoljstvom mogu potvrditi da smo danas isplatili svakom našem radniku po 1.000 KM pomoći. Procijenili smo da je sada najbolji momenat obzirom na potražnju ogrjeva, stalan rast cijena ali i sve neizvjesnije prognoze o cijenama energenata za ovu zimu. Vjerujemo da će ovaj iznos pomoći radnicima u svakodnevnim troškovima”, ističe za Aktu komercijalni direktor Neimaxa Ermin Neimarlija.

Uprava firme Neimax iz Visokog jedna je od rijetkih koja je u vremenu pandemije i velikih poslovnih izazova pokazala značajnu odgovornost, pa su početkom godine kao odgovor na rast troškova života, povećali plate radnicima.

“Nadamo se da će naš primjer biti motivacija i drugim poslodavcima da zajedno kreiramo povoljno radno okruženje i zadržimo uposlenike i ostvarimo planirane poslovne rezultate”, ističe Neimarlija.

Osnovan kao mala porodična firma prije 31 godinu, Neimax danas posluje na dvije lokacije u Visokom, zapošljava 66 radnika i strana tržišta osvaja proizvodima koji su se do danas uglavnom uvozili u Bosnu i Hercegovinu. Neimax proizvodi dvoslojni, troslojni i petoslojni valoviti karton i kartonsku ambalažu u B, C, R, BC i BR valovima. Kao vodeći proizvođač valovitog kartona i transportnih kartonskih kutija u BiH, u Neimax-u su spremni odgovoriti na sve zahtjeve kupaca s punim razumijevanjem potreba industrije.