(VIDEO) ŠTETA KOJU JE NAPRAVILA UNA JE NEMJERLJIVA: POGLEDAJTE VIDEO IZ ZRAKA

Visits: 473 Today: 2

Pred mještanima Krajine i večeras je besana noć. Kiša je prešla u snijeg, a vodostaji Une u Bihaću još uvijek su u crvenom. Poplavljen je veliki broj objekata, ali i omiiljeno bh. turističko mjesto Japodski otoci.

Vodostaj Une u blagom je opadanju na mjernoj stanici Ripač, ali šteta koju je ova rijeka napravila poplavivši objekte u ovom naselju je nemjerljiva što najbolje pokazuju snimci napravljeni dronom piše Klix.

Pogledajte štetu na Japodskim otocima OVDJE

Desetine kuća i pomoćnih objekata, poljoprivredna dobra, ali i omiljena turistička lokacija bh. građana Japodski otoci danas je bilo pod vodom. O štetama ne želi niko još uvijek govoriti s obzirom na to da i ova noć koja je pred nama donosi neizvjesnost.

Voda se još uvijek nije povukla, a saniranje štete bi trebalo uslijediti tek narednih dana. Ono što je sigurno, mještani Ripača, ali i cijelog Bihaća ovakve poplave ne pamte u zadnjih 15-ak godina.

Štab civilne zaštite Grada Bihaća je danas zasjedao te je zaključeno da uprkos teškoj situaciji na terenu nemaju ispunjene sve zakonske uslove za proglašenje stanja prirodne nesreće.

Pogledajte kako iz zraka izgleda selo Vrkašić kod Bihaća koje je pod vodom OVDJE