(VIDEO) DJEVOJČICA ZA PRIMJER: 11- GODIŠNJA AJLA DOK ČUVA SVOJE KOZE UČI KUR’AN! MAŠALLAH

Visits: 3777 Today: 3

Ovo je kratka i zanimljiva priča o 11-godišnjoj djevojčici Ajli Tarakčija iz sela Maline kod Travnika koja skoro pa svaki dan poslije škole čuva svoje koze i tako pomaže samohranoj majci .Ajla ima i mlađeg brata i on joj pomaže dok čuvaju koze.

Ajlina mama nema stalan posao al se zajedno sa svojom djecom bori sa današnjom surovom svakodnevnicom.Ajla je svakako primjer djeci koja žive u izobilju i nisu baš poslušni svojim roditeljima!

“Ovo je Ajla Tarakčija. Ajla živi sa svojom majkom i bratom. Nakon škole pomaže majci, i čuva koze. Pošto puno voli Kur’an, ponavlja ga tokom dana i tokom posla. Pa je tako čuvajući koze, naučila i cijeli Jasin napamet!

Ajla ide u mekteb u džematu Maline, Travnik, i tu je prije dvije godine pred muallimom, Semir ef. Šiljkom, naučila učiti u Kur’anu. Baš dijete za primjera. Blago se njenoj majci kad je takvo hajirli dijete odgojila. Ajli želimo puno uspjeha u školovanju i učenju, neka joj Uzvišeni olakša pa da postane i hafiza Kur’ana, amin. 🌹” – izjavio je efendija Nedim Botić.

Video pogledajte OVDJE prenosi crna-hronika