VELIKO SRCE: SAMOHRANI OTAC USVOJIO ŠESTERO DJECE SA POTEŠKOĆAMA U RAZVOJU

Samohrani otac, Ben Karpenter (37) iz Hadersfilda, nedavno je usvojio šesto po redu dijete sa smetnjama u razvoju, nakon što je u 21. godini odlučio da svoj život posveti upravo pomaganju njima.

Ben je tako postao i najmlađi homoseksualni muškarac koji je usvojio dijete, a u aprilu prošle godine kući je doveo svoje šesto usvojeno dijete Luisa, poslije perioda tugovanja nakon tragične smrti Tedija, koji je kao peti stigao u njegov dom, piše Dally mail.

Džek (14) ima autizam i bio je Benovo prvo dijete, Rubi (11) ima posebne potrebe, Lili (9) ima jako oštećenje sluha i Džozef (6) ima Daunov sindrom, prenosi Blic.

Tedi je nažalost preminuo u novembru 2019. pa je otac napravio pauzu u svojoj misiji, prije nego što je kući doveo Luisa (2) koji je slijep i ima cerebralnu paralizu.

  • Oduvijek sam znao šta želim. Nikada nisam morao da postanem biološki otac, jer biti roditelj je mnogo više od biologije. Želio sam da pomognem djeci koja su bila najugroženija i onima kojima je bio potreban dom pun ljubavi i pažnje. Za to je trebalo da dokažem da sam dovoljno zreo, a dobra stvar kod usvajanja umjesto trudnoće je što možete da birate pol djeteta. Tako sam izabrao dječaka, pa djevojčicu, pitali su me da li bih uzeo i njenu sestru, pristao sam – priča Ben.

Slijedeći je bio dječak i kada je do njega stigla priča o Tediju, kojem je porodica bila preko potrebna, usvojio je i njega.

  • Bilo je puno posjeta i vidio sam da se lijepo slažemo, pa je usvajanje odobreno. Tada sam imao petoro djece i bio sam tako srećan. Međutim, 2019. Tedi je tragično preminuo kao rezultat sepse. Bio sam očajan i neko vrijeme sam se osjećao krivim. Sada, poslije toliko vremena, stigao nam je i Luis – kaže Ben.

Njegova kuća sada je puna ljubavi i dječjeg smijeha, a kako kaže, ponosan je otac i raduje se budućnosti sa svojom djecom.

  • Često sjedim i zamišljam njihova vjenčanja. Svi oni razumiju potrebe ovih drugih i tako sam ponosam što sam uspio da stvorim srećno i stabilno okruženje za njihovo odrastanje. Koliko god da sam im promijenio život, više su oni promijenili moj. Nikad neću reći da neću imati još djece – zaključio je Karpenter.

Video pogledajte OVDJE. prenosi hayat