UŽIVAO U PJESMAMA KOJE VELIČAJU GENOCID: OGLASIO SE JEDAN OD POLICAJACA SA SRAMOTNE PROSLAVE U PRIBOJU

Visits: 3063 Today: 3

Dragan Zeković, policajac iz Priboja koji je zajedno s nekoliko kolega pjevao četničku pjesmu, izvinio se za ovaj sraman čin.

“Poštovani sugrađani, kao neko ko je odrastao i živi u multietničkoj sredini, ko ima puno prijatelja Bošnjaka, želim da uputim izvinjenje svima koje je povrijedila pjesma koja se čula te večeri i koja je poslala veoma lošu poruku. Posebno mi je žao što se dodatno kreira loša atmosfera preuveličava, pokušava napraviti mnogo gorom nego što se, ponavljam, nije trebalo čuti na ovom veselju niti bilo gdje drugo”, istakao je u objavi na svom Facebook profilu.

Prema riječima Zekovića, pjesmu nije pjevala cijela kafana, niti većina ljudi koji su vidljivi na snimku.“Za vrijeme proslave nije bilo muzike uživo, već je puštana s liste skinute s interneta (naglašavam da nije bilo pojedinačnog naručivanja i puštanja muzike, niti je sporna pjesma bila nečija pojedinačna želja). Navedena vesela atmosfera je bila od početka proslave i nije bila vezana za pojedinačne pjesme”, dodaje.“Za vrijeme proslave nije bilo muzike uživo, već je puštana s liste skinute s interneta (naglašavam da nije bilo pojedinačnog naručivanja i puštanja muzike, niti je sporna pjesma bila nečija pojedinačna želja). Navedena vesela atmosfera je bila od početka proslave i nije bila vezana za pojedinačne pjesme”, dodaje.

crna-hronika