UVIJEK KUPUJTE BANANE SA PJEGAMA. EVO ZBOG ČEGA:

Visits: 264 Today: 2

Šta se dešava s vašim tijelom nakon što pojedete bananu s crnim ‘pjegama?’
Većina ljudi vole banane, ali smao su neki svjesni svih prednosti koje ovo ukusno, tropsko voće može ponuditi. Ovaj članak otkriva o banane nešto što će vas sigurno zadiviti! Brojni eksperimenti su pokazali da potrošnja banane može spriječiti određene bolesti i tumor.
Naime, banane sa smeđim pjegama su dokazano zdravije od onih sa zelenim “pilingom”. Što je više tamnih mrlja na banani, ona je zdravija.Razlog zašto banane postanu žute kada sazriju je povećanja nivoa antioksidansa. Osim toga, zrele banane su korisne za poboljšanje imuniteta.Preporučuje se da se konzumira 1-2 banane dnevno za jačanje imuniteta. Utjecaj da banana godi tijelu je vezan za jedan od lentinana, koji stimulira imunitet i također je dobar saveznik u borbi protiv raka, piše Worldhealthyinfo.
Osim toga, japanski naučnici su otkrili da potpuno zrela banana proizvodi TNF (faktor nekroze tumora) – što je supstanca koja se bori protiv abnormalne ćelije i posjeduje sposobnost da pobjedi ćelije raka. Osim toga, to povećava broj bijelih krvnih zrnaca, što znatno jača imunološki sistem.Banane imaju jaka antikancerogena svojstva.
Radiosarajevo.ba Slika: blog.takhfifbartar.com