“Umjesto da ti kupujemo i biramo haljinice, birali smo nišane”

Visits: 1175 Today: 1

Amila Gadžun, majka malene Džene, djevojčice iz Kaknja koja je preminula nakon komplikacija tokom operativnog zahvata očnog kapka u privatnoj poliklinici u Sarajevu, na svom Facebooku profilu objavila je emotivnu poruku.

“Dođe ramazan, a tebe nema da stojiš na prozoru i čekaš da se kandilji upale, pa da nas sa osmijehom pozoveš da se okupimo za sto. Ti si nam bila ukras koji je sjedio na stolu za vrijeme iftara, dok pijemo kafu… Ti si bila tu da hodaš oko nas.

” Umjesto da ti kupujemo i biramo haljinice,birali smo nešto drugo, birali smo spomen obilježje ukrašavali mjesto na koje si prerano otišla, mjesto koje nam je jedino ostalo da te posjećujemo…

Na taj put su nas odveli oni bahati, bezdušni ljudi. Oni koji su uništili tvoju mladost, ljepotu, miris, s tim su uništili i nas.

Akobogda da budu kažnjeni za nemar prema jednom nedužnom stvorenju. Znamo da si sada na ljepšem mjestu, sa sobom si odnjela i dio nas ,znamo da si jedna dženetska ptičica i ako je to srcu nemoguće dokazati.

Svaki dan je teži i bolniji bez tebe.Nikada te nećemo zaboraviti u našim si srcima,mislima, duši i dovama. VOLIMO TE LUTKICE NAŠA.😪💔💔”

Podsjećamo, zdravstveni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, a koju je naredilo Ministarstvo zravstva KS, nakon smrti djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja, izvršili su inspekcijski nadzor u Privatnoj oftalmološkoj ordinaciji Dr. Halimić, Privatnoj ordinaciji za anesteziju u terapiju bola prim. dr. Suad Rožajac, i Privatnoj stomatološkoj ordinaciji Bejtović prilikom čega su utvrđene brojne nepravilnosti u radu ovih privatnih ordinacija.

Dvoipogodišnja Džena Gadžun je 8. novembra operisana u privatnoj ordinaciji u Sarajevu, a kako su ranije ispričali roditelji djevojčice, rođena je sa spuštenim kapkom i operisana je prvi put prije godinu. Ta rana nije zarastala i zbog infekcije je morala biti ponovo i to hitno operisana.

Dogovorena je operacija u privatnoj klinici, a djevojčicu je operisala doktorica Nina Jovanović.

Doktorica je roditeljima, kako su ranije ispričali, rekla da je sa operacijom oka sve prošlo uredu, ali da je prilikom buđenja iz anestezije, koju je radio dr. Suad Rožajac, došlo do komplikacija čiji uzrok “ne znaju”.

Nakon operacije djevojčica je pala u komu i hitno je prevezena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje su je u životu održavali aparati. Nakon nekoliko dana djevojčica je preminula.

izvor : crna-hronika.info