U ZENICI SE PRIPREMA VELIKO SLAVLJE: AMEL TUKA SE ŽENI U OKTOBRU, OVO JE NJEGOVA BUDUĆA SUPRUGA

Visits: 242 Today: 3

Bh. “mašina” Amel Tuka, krajem oktobra izgovorit će sudbonosno “da”. Kako saznaje Hayat.ba, Amel će se na vječnu ljubav zakleti svojoj djevojci Amini Pivić iz Zenice. 
Buduća Tukina supruga kćerka je jednog poznatog zeničkog notara, potiče iz vrlo ugledne zeničke porodice.
Amina i Amel upoznali su se na apsolventskoj večeri, prije negoli se desio vrtoglavi uspon sjajnog srednjeprugaša u sami vrh svjetske atletike.
– Još od malih nogu sam učio o običajima i znam da otac djevojke mora dati halal za svoju kćerku i da je to jedini ispravan način kako da se djevojka zaprosi. Mi ne odstupamo od toga i kod nas nema “novotarija”.

Prije nego što ću je zaprositi, posavjetovao sam se s hafizom Safetom Husejinovićem. Rekao sam mu da se želim ženiti, nakon čega mi je ispričao šta sve trebam uraditi. Otišao sam sam kod njenih roditelja, jer sam bio siguran u sebe, odlučan, znao sam šta želim. Nikada u životu nisam sjedio i znojio se kao tada (smijeh). Nakon što sam klanjao akšam-namaz, otišao sam kod Amine.
Njeni roditelji su znali povod mog dolaska. Mislio sam da će sve biti lakše, jer znam njene roditelje. Želio sam samo da što prije to prođe, da sve što sam naumio reći izađe iz mene. Obratio sam se njenom ocu i mami, a onda kada su dali svoj pristanak, pred njima sam kleknuo i pitao i Aminu želi li se udati za mene – ispričao je ranije Amel.

(Amir Saletović / Hayat /Foto: Instagram, Jelena Nišić)