U BRAKU BEZ INTIMNIH ODNOSA…

Visits: 7915 Today: 1

Užurban stil života prepun stresa, briga o bolesnim roditeljima ili rođenje djeteta neki su od razloga zamiranja seksualne strane odnosa, no znatno veći problem predstavlja fizičko i emotivno udaljavanje partnera koje rezultira smanjenjem privlačnosti i želje za supružnikom…To je problem kojim se treba pozabaviti i reagirati u trenutku u kojem se događa, a ne godinama i mjesecima kasnije – jer je šteta odnosu tada već nanesena. To ne podrazumijeva realne situacije u kojima je intimni odnos onemogućen, već one u kojima se intimni odnos planski izbjegava, a to tek rijetkima ne predstavlja problem. To postaje i sukob ega – strana koja ne želi intimne odnose ne razmišlja o osjećajima i potrebama svog partnera, dok onaj koji ga želi ispada kao onaj kome je “samo do toga”. Realno, intimni odnosi u braku su normalna pa i prirodna stvar za očekivati, a njegova učestalost ovisi o samom odnosu. Predrasuda je kako su muškarci uvijek ili većinom ti kojima nedostaje seksa u braku, brojne studije pokazuje kako seks u jednakoj mjeri “uskraćuju” pripadnici oba spola.O svim iskustvu su za Whisper progovorili muževi i žene kojima kronično nedostaje vođenje ljubavi s njihovim boljim polovicamaMoja žena i ja nismo imali intimne odnose već šest mjeseci. Ona kaže da je uzrok stres – ona je pod stresom jer sam ja pod stresom. Ja sam pod stresom jer nemamo intimne odnose. To je začarani krug.
Ja sam u braku bez intimnih odnosa. Ja mrzim ovu situaciju i on to jako dobro zna. Ipak, ne poduzima ništa.
Želim izaći iz svog braka u kojem nema intimnih odnosa, no toliko me brine kako će to utjecati na djecu da stalno odgađam, još ću na kraju zauvijek ostati u njemu.
Brak bez intimnih odnosa je koma. Ovo nije ono na što sam pristao, niti ono što sam mogao očekivati. Ipak, ne mogu zamisliti da je ostavim.
Moj muž ne želi intimne odnose i odbija se pozabaviti zbog čega je to sve i kako. Postajem frustirana.
Moj me muž odbija, do te mjere da mu uopće više ne želim pristupiti s inicijativom za intimnim odnosom jer se osjećam loše. Ako ga pitam u čemu je problem, kaže da je stres. Njegovo odbijanje me zaista počinje boljeti, ubija naš brak.Moja žena ne želi intimne odnose. Odlučio sam kako ću prestati mariti za taj dio odnosa s njom, no to je zapravo jako teško. Ne znam kako ću izdržati, kako možemo ostati u braku bez tog aspekta.
Zarobljen sam u braku bez intimnih odnosa. Volim je, ali ne znam koliko ću još moći izdržati, pa imam potrebe!
24sata.hr