TO JE MOGUĆE: SVEKRVA I SNAHA ZAJEDNO ŽIVE SVOJ SAN

Visits: 5077 Today: 1

Četrdesetosmogodišnja Gulten Turan, koja je radila 20 godina i uštedjela novac za otvaranje vlastite radnje u Erzurumu, ostvarila je svoj san sa svojom 24-godišnjom snahom Esrom, koja se prije tri godine udala za njenog sina Erdogana.

Snaha Esra je veoma sretna što učestvuje u tome da svekrva živi svoje snove.

Gulten Turan, majka petero djece koji žive u Erzurumu, 20 godina radila je razne poslove kako bi ostvarila svoj san a to je da pokrene vlastiti posao. I to se ostvarilo. Otvorila je slastičarnu i nazvala je po svojoj dvogodišnjoj unuci Esili.

– Moj san je bio otvoriti i raditi na ovakvom mjestu. Radila sam na različitim poslovima 20 godina. Radila sam u školama, vrtićima. Uštedjeli smo novac. Moja nevjesta je dala zlato, ja ušteđevinu. Skupa smo pokrenule ovaj posao, svojim sredstvima. Zajedno s našim vozilom i materijalima, ovo mjesto koštalo nas je otprilike 250 hiljada lira. Naše poslovanje je sada dobro, hvala Bogu – kazala je Turan i rekla da imaju i slana i slatka jela.

Snaha Esra je također sretna što su pokrenule vlastiti posao.

– Mama je došla i rekla mi da ima takav san. Podržala sam je tako što sam uložila svoje zlato sa vjenčanja, rekla je Esra i dodala kako im posao sad za sad ide dobro i da su veoma sretne i zadovoljne prenosi crna-hronika