TJERAO BOLESNU I JEDVA POKRETNU ŽENU DA PROSI, PA JOJ UZIMAO NOVAC

Visits: 363 Today: 2

Policija je privela i podigla krivičnu prijavu protiv 74-godišnjaka iz Zagreba koji je u još uvijek neutvrđenom periodu prisilio godinu dana stariju ženu narušena zdravlja da prosi u samom centru Zagreba.

Muškarac je prijavljen zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela trgovanja ljudima i predan je pritvorskom nadzorniku. Ženi koja je invalidskim kolicima i koju je tjerao da prosi pa joj uzimao sav novac pomogao je Centar za socijalni rad.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su nakon provjere javno dostupnih informacija dovršili kriminalističko istraživanje nad 74-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela “Trgovanje ljudima” na štetu 75-godišnjakinje.

Sumnja se da je 74-godišnjak u tačno neutvrđenom vremenskom periodu pa sve do 13. maja 2022. godine, iskorištavanjem teškog zdravstvenog stanja te upotrebom odnosa ovisnosti i nadzorom nad 75-godišnjom članicom porodice prisilio je da prosi na području grada Zagreba.

Naime, 74-godišnjak je uglavnom sredstvima javnog prevoza, sumnja se, oštećenu dovozio najčešće na trg u centru ili na trg u samoj blizini centra Zagreba te je ostavljao u invalidskim kolicima kojima se oštećena zbog narušenog zdravlja i teške pokretljivosti koristi.

Tada bi oštećena 75-godišnjakinja prosila novac od prolazećih građana, dok se 74-godišnjak nalazio u njezinoj neposrednoj blizini te joj povremeno prilazio i uzimao isprošeni novac koji je zadržavao za sebe.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke inicirali su pružanje pomoći i zaštite oštećenoj 75-godišnjoj žrtvi trgovanja ljudima te joj je Centar za socijalni rad pružio potrebnu pomoć.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je krivična prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, stoji u saopćenju PU zagrebačkem piše Index.hr.