SUPRUGA MUAMERA ZUKORLIĆA: BIO MI JE PODRŠKA I VJEROVAO U MENE I KADA SAM SAMA HTJELA ODUSTATI

Visits: 2097 Today: 3

Ona uspješno vodi prvi privatni vakuf univerzitet u Srbiji.

U intervjuu za Bazar prije dvije godine odgovarala je na razna pitanja u vezi sa modom i brakom, a evo šta je rekla o suprugu i onome što ne smije da nosi.

Muslimanka može da prati modu sve dok ona ne urušava osnovne šerijatske principe odijevanja, a to je da odjeća nije prozirna i tijesna. Ja volim modu, ali je ne pratim slijepo. Izgradila sam svoj stil i trendove pratim isključivo u onoj mjeri u kojoj smatram da meni to pristaje. Chanel i Dior imaju linije koje jako volim, tim prije što odlikuju ukus moje majke, tako da sam uz ove brendove rasla i imam neke njihove komade. Ali veoma cijenim i domaće dizajnere i često kupujem njihove modele. Među njima su Verica Rakočević, Suzana Perić, Igor Todorović i Sedžda Zukorlić.

Elma se inače bavi menadžmentom na Univerzitetu u Novom Pazaru, a na pitanje da li je od muža tražila dozvolu da radi van kuće, kaže:

Suprug mi je bio najveća podrška kada sam osnovala svoju firmu i moram priznati da je u teškim trenucima, kada sam htjela da odustanem, imao više vjere u mene nego ja sama. Ako to smatrate dozvolom – da, dobila sam je sa prvom idejom koju sam mu izložila.

Što se tiče braka sa muftijom, Elma kaže kako je njihov brak zasnovan na vjersko-šerijatskim principima i kao takav privlačio je veliku pažnju.

Danas, kao roditelji četvoro djece, vodimo sasvim normalan porodični život, posvećeni djeci i poslovima kojima se bavimo. Djeca nam daju posebnu dinamiku i pružaju veliku radost. Posebno osvježenje nam je najmlađi sin. U tom smislu, atrakcija su samo ljubav i poštovanje koje smo uspjeli da njegujemo i održavamo istim intenzitetom punih 14 godina – a na pitanje kako bi reagovala kada bi njen suprug tražio dozvolu za treći brak kazala je:

Rekla bih mu da prati svoje srce. Srcu se ne može narediti. Ljubav postoji ili je nema. U tome se i ogleda sloboda o kojoj smo pričali na početku. Šta bi u tom trenutku bilo u mom srcu, zaista ne bih mogla ni teorijski da razmotrim. A iza tog eha stajao bi i moj odgovor – zaključila je Elma, prenosi ekskluziva.