STIGLA JE ZIMA, A TIME I PROBLEMI SA ODMRZAVANJEM STAKALA, EVO JEDNOSTAVNOG RJEŠENJA!

Visits: 313 Today: 4

Zima nam je došla, a ova hladna decembarska jutra uskoro će biti i svim gradovima. Jako je važno da se pripremite za ono što zima sa sobom donosi. A kada je riječ o vašim automobilima onda morate da znate kako da se rješite zamrznutog stakla.Ukoliko vam se desi da su vam kompletna vrata zaledila, onda pokušajte sa vrućim zrakom iz fena, a najveći problemi su sa staklima. A mi vam nudimo jedan efikasni način da se rješte ovog problema, potrebno vam je da smiksate 2/3 sirćeta (dvije trećine sirćeta) i 1/3 vode (jednu trećinu vode), kako biste super brzo odledili vaša stakla.

Pročitajte još: DA LI ZNATE KAKO KOKICE UTIČU NA VAŠ ORGANIZAM?

Filovani smo kako kokice nisu zdrave ali to nije tačno. One su napravljene od zrna kukuruza, a cijela zrna teško da mogu biti loše za vaše zdravlje. Žitarice su bogate vlaknima poput voća i povrća, što ih čini toliko boljom grickalicom od čipsa. Na posljednjem istraživanju dokazano je kako kokice sadrže polifenole (antioksidans).Ovaj antioksidans je puno jači od vitamina C i E. Polifenol isprice opasne toksine iz vašeg tijela i poboljšava imuntitet. Ovaj antioksidans smanjuje starenje, liječi zatvor, poboljšava crijeva, poboljšava srčani ritam i sprečava pojavu raka. One se lako probavljaju i ne čine vas debljim. Liječe zatvor jer su bogate netopljivim vlaknima. Još jedan savjet, bolje je da pržite kokice nego da ih stavljate u mikrovalnu!

Pročitajte još:UKOLIKO VIDITE OVU NALJEPNICU NA VOĆKAMA NIPOŠTO NE KUPUJUTE, A EVO IZ KOJEG RAZLOGA!

Da li ste ikada primjetili da na voću imaju neke oznake? Sigurno se nikada niste zapitali šta ona predstavljaju. Ali na tim naljepnicama se nalaze jako važni brojevi o informacijama proizvoda. Ukoliko je na naljepnici broj od 4 a počinje sa 3 ili 4, to znači da nije GMO(genetski modifikovan). Iako nije Gmo, ovaj broj pokazuje da je uzgajan na pesticidima i hemikalijama.Ukoliko počinje sa brojem 9 to znači da je proizvod organski i da nema hemikalija. A ako počinje sa brojem 8 onda je to znak da je oizvod genetski modificiran( GMO). Zato obratite dobro pažnju šta kupujete jer to nije bezazleno.

kreativan.info Slika: Stil – Kurir