STIDIO SE MAJKE JER NIJE IMALA OKO: NAKON NJENE SMRTI DOBIO JE PISMO KOJE JE RASPLAKALO SVIJET!

Visits: 663 Today: 1

Ovog dječaka zbog majke zadirkivali su svi u školi, a onda je nakon nekoliko godina dobio oproštajno pismo, koje kruži internetom. 

Pismo vam prenosimo u cjelosti:

“Mrzio sam je, bila je sramota za nas. Ona je u mojoj školi spremala hranu za učenike i učitelje. Jednog dana, moja majka je ušla u razred da me pozdravi. Kasnije su me drugovi zadirkivali. Bilo me je stid. Samo sto nisam propao u zemlju i želio sam da moja majka jednostavno nestane. Kad sam je ponovo vidio, rekao sam joj da me sramoti, i da je bolje da umre.

Moja majka nije ništa odgovorila, samo me nijemo gledala. Nisam zastao ni trenutak da razmislim o tome šta sam joj rekao, bio sam toliko ljut. Bio sam nezainteresovan za njena osjećanja… Želio sam da odem od kuće i nikad više da je ne vidim. Učio sam puno i teško. Tako sam dobio priliku da odem u Singapur na studije. Tamo sam se oženio, kupio kuću i dobio djecu. Bio sam sretan i zadovoljan svojim životom.

Ali jednog dana, moja majka je došla da me posjeti. Nije me vidjela godinama niti je ikad vidjela svoje unuke. Pojavila se na vratima. Moja djeca su počela je ismijvaju… Ja sam vikao na nju: “Kako si se usudila dođeš u moju kuću i da mi plašiš djecu?”

 Samo tako si se pojavila nepozvana.

“Idi odavde odmah!”

“Moja majka je samo tiho odgovorila: “Oprostite, mora da sam pogriješila kuću”, i nestala…

Nakon nekoliko godina, dobio sam pismo. Pozvan sam na godišnjicu mature. Ženu sam slagao da moram da idem na poslovni put. Poslije proslave, iz neke radoznalosti svratio sam do svoje rodne kuće. Kada su me vidjeli, mještani su mi rekli da je umrla.

Ni jednu suzu nisam pustio. Predali su mi jedno pismo, za koje su mi rekli da je od nje…

“Sine moj dragi, mislila sam na tebe svo vrijeme. Oprosti što sam došla do tvoje kuće i preplašila tvoju djecu. Bilo mi je drago kada sam čula da si uspio u životu. Žao mi je sto sam ti uvijek bila teret i sramota. Vidiš, kada si bio dijete, dogodila se jedna nesreća u kojoj si izgubio oko. Kao majka nisam mogla podnijeti da odrasteš bez jednog oka. Doktori su te pregledali i rekli mi da je nemoguće da ikada progledaš. Ja sam ti onda dala jedno svoje oko… Bila sam ponosna jer će moj sin gledati i vidjeti svijet za mene, s tim okom.

S ljubavlju, uvijek uz tebe,

Tvoja majka”.