Smrt djevojčice u BiH: Roditelji okrivljuju ljekare, oglasili se i iz UKC-a (VIDEO)

Visits: 631 Today: 2

KOMENTARI

Roditelji djevojčice tvrde da je djevojčica preminula zbog greške ljekara, kazavši na početku da je tačan nalaz (dijagnoza leptospiroza) dobila tri dana nakon smrti

Roditelji Maide Džafić (15) iz Gračanice, koja je preminula ovog mjeseca, tvrde da je uzrok smrti greška ljekara, kazavši na početku da je tačan nalaz (dijagnoza leptospiroza) dobila tri dana nakon smrti. Miralem Džafić, otac preminule djevojčice, govori da je borba za život njegovog djeteta trajala mjesec dana od pojave prvih simptoma.

Otac preminule djevojčice je detaljno ispričao kroz kakve stvari su sve prošli od dijagnoze bolesti, premještanja po klinikama pa sve do 8. augusta kada je Maida nažalost izgubila bitku za život na UKC Tuzla.

Službenici Uprave policije MUP-a TK od oca preminule djevojčice su već uzeli izjave i potrebnu dokumentaciju, a prema njegovim saznanjima sve je dostavljeno Kantonalnom tužilaštvu TK, gdje će biti poduzeti naredni zakonom definisani koraci. Zbog ovog slučaja za danas u Gračanici su najavljeni i mirni protesti građana jer kako su istakli organizatori na ovaj način žele pružiti podršku porodici Džafić ali i da pokušaju na sve načine spriječiti da se nikome ovakve stvari ne ponove.

Povodom ovog slučaja upućen je i dopis Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, a u njihovom odgovoru se navodi kako je dana 10. augusta formiran tim koji između ostalog, ima zadatak da izvrši analizu i utvrdi okolnosti svih provedenih postupaka u liječenju pomenute pacijentice. Tim čine nezavisni ljekari različitih specijalnosti i subspecijalnosti, pravnik, te medicinske sestra, koji će, na kraju, na osnovu provedene analize sačiniti izvještaj, javlja Tuzlanski.ba.

Roditelji djevojčice tvrde da je djevojčica preminula zbog greške ljekara, kazavši na početku da je tačan nalaz (dijagnoza leptospiroza) dobila tri dana nakon smrti.

Njihovu priču pogledajte OVDJE.

fokus.ba