SLUČAJ U BIH: ULOŽIO 500 MARAKA, A SADA IMA PRAVO BOGATSTVO

Visits: 259 Today: 3

Penzionisani učitelj Jusuf Junuzović iz Poriječana (Visoko) nakon završene karijere u školi, svoje aktivno djelovanje nastavio je kod kuće.

Od uloženih 500 maraka danas ima jedno pravo bogatstvo.  U svom dvorištu zasadio je preko 100 komada sadnica lješnika. Također, uzgaja i šipove od kojih kada dođe vrijeme pravi džem.

  • Kad sam kupio sadnice rekli su nema ništa prije sedam godina. Pet maraka je bila jedna, 100 komada platio 500 maraka a čovjek mi je 10 dao na ime pazara – kaže i dodaje da je posljednjom berbom ubrao oko 30 gajbi koje se koriste za berbu malina.

Na ideju da zasadi lješnike došao je razmišljanjem  s čim da se  zanima u mirovini, ali naglašava da ne bi mogao ležati.

  • Dolaskom u penziju ja sam se zapitao šta da radim, čime da vrijeme ispunim da se zanimam nečim. Nema od ležanja ništa, ja bi do sad pod zemljom bio – kazao je za kanal videonovinara Alena Avdića.

Da fizički posao nije osjetio prvi put dokaz je i da je oduvijek bavio se stočarstvom.

  • Ja sam oduvijek radio, po tri krave sam držao. Imam dvoje djece, jedno je farmaciju završilo i radi u apoteci u Vitezu a drugo je doktor na Poljoprivrednom fakultetu u Sarajevu.

Pogledajte video OVDJE.