Sinoć u Bugojnu preselila je curica od 10 godina.

Visits: 305 Today: 1

Sinoć u Bugojnu preselila je curica od 10 godina. Nedavno čitam objavu da je babo budio sina od 4 godine u vrtić, a on mrtav, već se ohladio. Subhanallah. Znakovi su svuda oko nas. A malo ko pouku uzima.
Ljudi se zavaravaju, pa misle da će dugo živjeti. Da li iko razmišlja, onako bar ponekad, šta se dešava kad te stave pod zemlju i zatrpaju? Je li zaista mislite da je tu kraj? Ne. To je tek početak.
Početak pravog života. Ovaj život je uistinu samo prolazna stanica i iskušenje svima nama. Samo test, kojem se ne zna vrijeme trajanja. Allah nas stvorio da se Njemu klanjamo, a mi odgađamo, misleći da ćemo imati vremena poslije… jer eto, treba dunjaluk ganjati.
Zamisli samo, tvoji najmiliji te spuste u kabur i odu. Ostave te. Ostaneš sam. I čuješ njihove korake kako odlaze s dženaze, a ti sam…
Čekaš ispitivanje. Ispitivanje od kojeg zavisi cijela tvoja vječnost.
Tad ti vrijede samo tvoja djela. Ne pika se dobra duša. Samo djela.
Dokaz. Pa, budi mudar i pametan, radi za Ahiret samo dobro, klanjaj, posti, uči Kur’an, udjeljuj, pomaži, dobro govori, kloni se zla. Radi sve ono što želiš da ti bude svjetlo u mračnom kaburu.
I sve ono što će te spasiti na Sudnjem danu. Na danu kad će dijete od straha osjediti.
I nije sramota ako ne znaš klanjati. Bitna je želja, volja. Imaš oko sebe bar jednu osobu koja zna, koja bi ti draga srca pomogla.
Pa, ne oklijevaj. Ne odugovlači više. Dnevno ti samo pola sata treba za namaz. Od 24 sata samo 30 minuta. Zar ne možeš odvojiti 30 minuta za svoju vječnost? Da bi ti bila ljepša i sigurnija. Sam pišeš svoju knjigu budućnosti. Pa, oprezno i mudro piši.
Samo dobrim djelima. Čuvaj se svega onog što tvoj Gospodar ne voli i što ti je zabranio. I za tebe nema zime. Nećeš ni za čim tugovati. Ti, ako tako budeš postupao, bit ćeš spašen. Kreni već danas. Okreni novi list.
Zanemari ono što je bilo jučer i prethodnih godina. Nikad nije kasno za novi početak. Okreni se Allahu da bi sretan bio na oba svijeta.
Minela M. n-um