ŠEST REČENICA KOJE SVEKRVE NIKADA NE BI SMJELE REĆI SNAHAMA

Visits: 706 Today: 1

1.“Sin mi izgleda mršavo i nezdravo, hraniš li ga uopšte?” Podbadanja vezana uz kulinarske veštine česta su pojava u odnosi svekrve i snaje, čak i kada snaja kuva odlično. Čak i da nije tako, svekrve zaboravljaju da su njihovi sinovi odrasli ljudi koji bi se i sami trebali znati nahraniti.

2. “Ja to nikada ne bih dopustila svome detetu.” Odgoj unuka takođe zna biti meta rasprava. Naravno da je po tom pitanju dobro poslušati mišljenje drugih ljudi, uključujući i svekrvino, ali odgoj deteta na kraju je ipak u rukama roditelja i oni donose odluke o tome što će dopustiti svojoj deci.

3. “Zapustila si se.” Svima se dogodi loša frizura, pramen koji treba obojiti, koji kilogram viška ili podočnjaci. Svi smo svesni svog izgleda, ali to ne znači da želimo svaki dan slušati o svojim “nedostacima”.Takvi komentari ponekad nisu izrečeni iz zlobe ili s lošim namerama, ali tako zvuče i zato ih je bolje izbegavati. Sve se može reći na drugačiji način: “Zašto se malo ne odmoriš? Deluješ umorno. Ja ću pripaziti na dete.”

4. “Moj sin voli…” Kafu s dva šećera, odrezak pečen medium rare, omekšivač za veš s mirisom planinskog cveća… Da, svekrva zna što njen sin voli, ali ponekad zaboravlja da je uz svoju suprugu zavoleo i puno drugih tj. novih stvari u koje možda nije upućena.

5. “Tebi je lako, u moje vreme…” Nije tajna da starije generacije svekrvi često mladim snajama spočitavaju upotrebu kućnih aparata poput perilice za suđe ili rublje uz komentar da se u njihovo vreme sve pralo ručno. Svako vreme nosi svoje teškoće, probleme, nedaće i niko ne bi trebao donositi sud o tome koliko je vama lako ili teško pa tako ni svekrva.

6. “Ma on je nesposoban.” Iako se je u narodu uvreženo mišljenje kako svekrve retko kritikuju svoje sinove, to ipak nije istina. Bezrazložne kritike koje nemaju temelja u snajama će stvoriti otpor jer će dobiti potrebu da brani muškarca kojeg je odabrala za svog partnera. Konstruktivne kritike svekrve bi trebale dati direktno svom sinu, a ne njegovoj supruzi.

izvor. Zadovoljna.hr

Foto: Shutterstock